Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Gaziantep'te eşi ve 4 çocuğunu öldüren kişi yaşamına son verdi

Gaziantep Merkez Şahinbey ilçesine bağlı Güzelvadi Mahallesi 43 No'lu Sokak'taki bir evde oturan Ahmet Demir, eşi Emine Demir ile çocukları Medine (11), Eda Nur (9), Azra (5) ve Yusuf Demir'i (4) tabancayla öldürdü. Ahmet Demir daha sonra aynı silahla yaşamına son verdi.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Baba Demir'in psikolojik sorunları olduğu belirtildi.


İstanbul'da motosikletli ve atlı kadın zabıtalar görev başında

 İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Zabıta Daire Başkanlığında, kent trafiğinde problemlere hızlı ulaşabilmek için kurulan motosikletli ekipler içinde kadınlar da yer alıyor. Avrupa ve Anadolu yakasında iki ayrı ekip olarak görev alan motosikletli kadın zabıtalar, yolda kalanlara yardım ederken, afet, sel gibi hızlı gidilmesi gereken yerlerde görev yapıyor. Motosikletli kadın zabıtalar ayrıca seyyar satıcı ve dilencilik yapanlara da anında müdahale ediyor.

Görevlerine 2 aylık yoğun bir eğitim sürecinin ardından başlayan motosikletli kadın zabıtalar, İstanbulluların takdir ve beğenisiyle görevlerini sürdürüyor. Halihazırda 5 ekiple görev alan motosikletli kadın zabıta sayısının artırılması amaçlanıyor. İBB'de 2020 yılında kurulan Atlı Zabıta Birimi ise başta Adalar olmak üzere İstanbul'un turistik mekanlarında devriye görevi yapıyor. Atlı zabıta ekipleri, 2021 yılında kadın binicilerin de katılmasıyla, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Turistlere danışmanlık hizmeti de veren atlı kadın zabıtaları kentin farklı noktalarında görebilmek mümkün.

zabıta
Fotoğraf: AA

Karaman'da mısır tarlasında obruk oluştu

Karaman'ın Ayrancı ilçesi Ambar köyü sınırlarındaki mısır tarlasında hasat yapıldığı sırada obruğu görenler, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, obruk çevresinde incelemede bulundu.

Tarla sahibinin yakınlarından Bekir Tekinli, mısır ektikleri sırada tarlada obruk olmadığını, hasat sırasında biçerdöver şoförünün burayı fark ettiğini söyledi. Çevrelerinde geçmiş yıllarda oluşmuş obruklar bulunduğunu belirten Tekinli, "Çocukluğumuzda yan tarlamızda da vardı ama onu toprakla doldurdular. Yetkililerin, buna kökten bir çare bulmalarını istiyoruz. Burada son 3 yılda 3 obruk oluştu" dedi.

obruk
Fotoğraf: AA

İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyi ve doğusunu vurdu

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, ülkenin doğusunda yer alan Baalbek bölgesine bağlı Sarain el-Tahta beldesinde bir yumurta deposuna İsrail hava saldırısı gerçekleşti.

Ülkenin güneyindeki Sayda kentine bağlı Kevseriyye es-Siyad beldesinde 3 katlı bir bina İsrail hava saldırısı sonucu yerle oldu. Beldeye yoğun saldırıların ardından Kevseriyye es-Siyad ile el-Gassaniyye beldeleri arasındaki yol trafiğe kapandı.

Yine Lübnan'ın güneyindeki Sur ilçesine bağlı el-Huş bölgesi çevresi, Nebatiye kentinin güneyindeki Zifta ve Zahrani beldeleri İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Saldırılarda, can kaybı, yaralanma ya da maddi hasara dair bilgi verilmedi.


İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki bir bölgenin daha boşaltılmasını istedi

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde D5 adı verilen bir bölgenin işaretlendiği harita kullandı. Adraee, belirlenen bölge ahalisine önemli mesaj olarak belirttiği talimatta, söz konusu bölgenin tehlikeli savaş bölgesi olduğunu ve oradaki insanların derhal bulundukları yerleri tahliye etmeleri gerektiğini duyurdu. Söz konusu bölgeden Filistinlilerin ayrılarak sözde "insani bölge" diye tanımladığı bir başka bölgeye gitmelerini isteyen Adraee, daha önce yüzlerce suikast ve hava saldırılarının gerçekleştiği Salahaddin Caddesi güzergahında ilerlemeleri gerektiğini kaydetti.

İsrail, bir yıldır soykırım savaşı yürüttüğü Gazze Şeridi'nde 2,3 milyon Filistinliye zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanmayı sürdürüyor. Bombaların hedefi olmamak için bölgeden bölgeye savrulan Filistinliler, güvenli yerin olmadığı Gazze Şeridi'nde nereye gideceklerini bilmiyor. Çünkü İsrail ordusu, güvenli diye tanımladığı bölgelere zorunlu olarak göç ettirdiği Filistinli sivillerin üzerine bombalar yağdırmaya devam ediyor.


İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Bursa'da ambulansın önünün kesilmesine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'da hasta taşıyan ambulansın önünün kesilmesi olayı hakkında paylaşım yaptı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından olayın görüntülerini de paylaşarak, ambulansın önünü kesen şüphelilerden M.Y'nin tutuklandığını, S.Y. için de adli kontrol kararı verildiğini anımsatan Bakan Yerlikaya, "Ambulansın önünü kesmek, ambulansa bilerek yol vermemek, ambulansın içine hasta var mı? diye bakmaya çalışmak zorbalığı asla ve asla kabul edilemez. Gereği yapılır" ifadelerini kullandı.


Kongreden dönen doktorlar kaza yaptı:

Tekirdağ'da L.K. idaresindeki 22 ADU 345 plakalı cip, Kumbağ Mahallesi'nde kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilda Turgut ve Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde görevli Uzman Dr. Emel Ersöz hayatını kaybetti.

Cenazeler, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralanan sürücü L.K. ile araçta bulunan A.A.G, sağlık ekipleri tarafından Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza nedeniyle kara yolunda ulaşım bir süre kontrollü sağlandı


Discord'daki paylaşımlarla ilgili soruşturmada 2 kişi daha tutuklandı

Mesajlaşma platformu Discord'daki paylaşımlara ilişkin soruşturma kapsamında 2 şüpheli daha tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan, Discord'da "C31K" ismiyle yayın yapan grubun yöneticilerinden E.K. ve A.T, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüphelilerden E.K. tutuklanırken, A.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yine Discord'dan yapılan yayında bir kadından vücuduna kolonya döküp yakmasını istediği öne sürülen şüpheli Ö.P. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Han Kang savaşlar nedeniyle ödülü kutlamama kararı aldı

"Şiirsel düzyazısı" dolayısıyla 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Güney Koreli roman yazarı Han Kang'ın, savaşları gerekçe göstererek ödülünü kutlamayacağı ve basın toplantısı düzenlemeyeceği bildirildi.

Güney Kore medyasındaki haberlere göre, Han'ın babası Han Seung-won, bir basın toplantısında kızının Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmasına ilişkin konuştu.

Han, "Kızım, savaş şiddetlenirken ve her gün insanlar öldürülürken kutlama ya da basın toplantısı yapamayacağını söyledi. Benden, böylesine trajik olaylara şahit olurken kutlama yapmamamı istedi." dedi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU