Gebze'de hayvan katliamı: Valilik soruşturma başlattığını açıkladı

Gebze Belediyesi'ne ait rehabilitasyon merkezinde çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ve bir karga ölü olarak bulundu

Hayvanların iğneyle zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilirken, hayvanseverler katliama tepki gösterdi. KOHAYDER adına açıklama yapan Beyhan Korkmaz, Kocaeli Hayvan Dostları Derneği (Kohayder) üyelerinin ortaya çıkardığı bu üzücü olayda, zehirlenen bebek köpeklerin poşetlere konularak çöpe atılmasının, hayvan hakları savunucuları için ağır bir darbe olduğunu belirtti. Hayvanlara yönelik şiddetin insanlık onuruna zarar verdiğini vurgulayan Korkmaz, bu tür eylemlerin asla cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

KOHAYDER (Kocaeli Hayvan Dostları Derneği) üyelerinin hayvanlara gerçekleştirdiği ziyaret sırasında buldukları sokak hayvanları siyah çöp poşetleri içine koyularak çöpe atıldı. Çöp poşetlerinin içinden hayvan ölüleriyle birlikte şırınga çıktığını belirten hayvanseverler katledilen hayvanların henüz sıcak olduğunu ve bazılarının hala titreyerek son nefeslerini verdiğini belirtti.

Kartepe Çevre Platformu adına Beyhan Korkmaz Gebze'de yaşanan hayvan katliamına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Gebze Belediyesi'nde yaşanan ve kamuoyunu derinden sarsan hayvan katliamını büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşılıyoruz. Kohayder (Kocaeli Hayvan Dostları Derneği) üyesi arkadaşlarımızın ortaya çıkardığı bu vahim olayda, bebek köpeklerin bile zehirlenip çöp poşetlerine konulduğu bilgisi, hayvan hakları savunucuları ve tüm duyarlı vatandaşlar için kabul edilemez bir durumdur. Bu katliam, hem etik değerlerimize hem de hukuki sorumluluklarımıza tamamen aykırıdır. Hayvanlara yönelik şiddet ve kötü muamele, insanlık onuruna zarar veren bir davranıştır ve bu tür eylemler asla cezasız kalmamalıdır. Gebze Belediyesi yetkililerini ve ilgili tüm kurumları, bu acımasız olayı bir an önce durdurmaya ve sorumluları adalet önünde hesap vermeye çağırıyoruz. Kartepe Çevre Platformu olarak, bu katliamın sorumlularının ortaya çıkarılması ve gerekli cezai işlemlerin uygulanması için hukuki sürecin başlatılmasını talep ediyoruz. Hayvan haklarının korunması ve hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarını, hukukçuları ve vatandaşlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz.

Hayvanseverler: Hepsi sağlıklıydı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, hayvanların nasıl öldürüldüğünün tespit edilmesi için savcıyı beklediklerini; ancak bu süreçte delillerin karartıldığını söyledi.

Hak savunucuları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün Hayvan Rehabilitasyon Merkezi önüne gelmesini talep ediyor.

Hayvanlarının hepsinin sağlıklı olduğunu ve her hafta çarşamba günleri hayvanları beslediklerini söyleyen bir başka gönüllü, bu hafta gittiklerinde hayvanların bir çoğunu orada göremediklerini belirtti. Hayvanların akıbetini merak eden gönüllüler, alanda yaptıkları aramada hayvanların öldürülerek siyah çöp torbalarına konduğunu gördüklerini söyledi.

Valilik soruşturma başlattı

Kocaeli Valiliği, Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ndeki görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, "Basında ve sosyal medya mecralarında yer alan Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ndeki görüntülere ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüklerince her türlü araştırma ve inceleme yürütülmekte olup, derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." ifadesine yer verildi. Açıklamada, kamuoyunun süreç içerisinde gelişmelerle ilgili bilgilendirileceği kaydedildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU