Ünlü şarkıcıyı kızı da suçladı: "8-9 yaşlarındayken beni istismar etti"

Joanne Kelly, R. Kelly’s Karma: A Daughter’s Journey'de "Birine anlatamayacak kadar korkmuştum. Anneme anlatamayacak kadar korkmuştum"

Joanne Kelly, küçükken babası R. Kelly'nin istismarına maruz kaldığını ileri sürdü (Reuters)

R. Kelly'nin kızı Joanne Kelly, hüküm giymiş cinsel suçluyla geçirdiği çocukluğu hakkında konuştu, kendisinin de onun mağdurlarından biri olduğunu ilk kez öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

26 yaşındaki Joanne, suçlamaları TVEI Network'ün, R. Kelly's Karma: A Daughter's Journey (R. Kelly'nin Karması: Bir Kız Çocuğunun Yolculuğu) isimli iki bölümlük yeni belgeselinde yaptı. Belgeselde Joanne, kardeşleri ve gözden düşen rapçiyle 1996'dan 2009'a kadar evli olan anneleri Drea Kelly'nin "doğal ve duygusal" röportajları yer alıyor.

Belgeselde babası hakkında konuşan Joanne "O benim her şeyimdi. Uzun bir süre bunun yaşandığına bile inanmak istemedim. Kötü bir insansa bile bana bir şey yapacağını bilmiyordum" dedi.

Birine anlatamayacak kadar korkmuştum. Anneme anlatamayacak kadar korkmuştum.

Joanne, ilk bölümde istismar iddialarına dair detay vermedi ama özellikle de kendi "kişisel deneyimi" sebebiyle cezaevinin 57 yaşındaki Kelly için "uygun bir yer" olduğunu söyledi.

Joanne "O milisaniyenin gerçekten tüm hayatımı tamamen değiştirdiğini, olduğum insanı değiştirdiğini ve bendeki parıltıyı, eskiden taşıdığım ışığı değiştirdiğini hissediyorum" diye ekledi.

Anneme söyledikten sonra bir daha oraya gitmedim, erkek kardeşim (Robert) ve kız kardeşim (Jaah), bir daha oraya gitmedik. Bugün bile hâlâ bu olayla büyük bir mücadele içindeyim.

Joanne, ikinci bölümde Kelly'nin cinsel istismarına maruz kaldığında yalnızca 8 veya 9 yaşında olduğunu ileri sürdü.  

Joanne, gözleri dolu bir şekilde "Bana dokunurken uyandığımı hatırlıyorum sadece" diye anlattı.

Ne yapacağımı da bilemedim, o yüzden orada öylece yattım ve uyuyor taklidi yaptım.

Joanne, istismar iddialarını sonunda 2009'da annesine anlattıktan sonra polise giderek isimsiz bir suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Joanne "Fazla uzun süre beklediğim için dava açamadılar. Hayatımın o noktasında boşuna konuştuğumu düşündüm" dedi.

Kelly, avukatının People'a yaptığı bir açıklama aracılığıyla bu iddiaları sert bir şekilde reddederek şöyle dedi:

Eski eşi de yıllar önce aynı suçlamayı yapmıştı ve bu Illinois Çocuk & Aile Hizmetleri Birimi tarafından araştırılmış ve asılsız olduğu ortaya çıkmıştı… Ayrıca 'sinemacılar', her kimlerse, Kelly'ye veya ekibine bu yaralayıcı iddialara karşı çıkmasına izin vermek için bile ulaşmadı.

Ignition'ı seslendiren sanatçı halihazırda, Kuzey Karolina'daki FCI Butner Medium I cezaevinde 31 yıllık hapis cezasını çekiyor.

Kelly, ilk olarak 2022'de haraç toplama ve seks ticaretinden hüküm giyerek 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bir yıl sonra, yasadışı cinsel faaliyet suçlamalarının yanı sıra reşit olmayan birini istismar ettiğini gösteren üç pornografi suçundan 20 yıl hapis cezası almıştı.

Bir yargıç, savcının Kelly'nin iki cezayı art arda çekmesi yönündeki talebini reddederek iki cezayı eş zamanlı ve bir yıl ek süreyle çekmesine karar vermişti.

Yargıç daha sonra Kelly'nin 2023'teki hapis cezasına itirazını reddetmişti.

R. Kelly’s Karma: A Daughter’s Journey halen TVEI Networks'te izlenebilir.


Herhangi bir cinsel saldırıya uğramanız halinde Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Alo 183 hattından ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden destek isteyebilirsiniz.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU