Daniel Radcliffe'ten Harry Potter'daki rol arkadaşına dokunaklı veda

Harry Potter'ın yıldızı, hayatını kaybeden oyuncuyla 9 yaşında tanıştığını anlattı

Maggie Smith ve Daniel Radcliffe,  2007 yapımı Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda (Harry Potter and the Order of the Phoenix) (Warner Bros)

Daniel Radcliffe, 89 yaşında hayatını kaybeden Harry Potter rol arkadaşı Dame Maggie Smith'e içten bir anma yazısı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Radcliffe, 2001'den 2011'e 8 filmde büyücü çocuğu canlandırmış, Smith ise filmlerin biri hariç hepsinde Gryffindor Binası'nın başkanı ve Albus Dumbledore'un yönetimindeki Hogwarts'ın müdür yardımcısı olan Profesör Minerva McGonagall rolüyle yer almıştı.

The Independent'ın eriştiği bir açıklamada Radcliffe şöyle dedi:

Maggie Smith'le tanıştığımda 9 yaşındaydım ve benim ilk işim olan David Copperfield'daki sahnelerin üzerinden geçiyorduk. Ebeveynlerimin onunla çalışacağıma hayran kalması dışında Maggie Smith hakkında hiçbir şey bilmiyordum.

Bildiğim bir diğer şey de Dame unvanına sahip olduğuydu, o yüzden tanıştığımızda ona ilk başta 'Size Dame diye hitap etmemi ister misiniz?' diye sordum, o da gülerek 'Saçmalama!' gibi bir yanıt verdi.

Onunla tanışmakla ilgili gergin hissettiğimi ve ardından beni hemen rahatlattığını hatırlıyorum. O çekimde bana karşı inanılmaz derecede kibardı, daha sonra onunla Harry Potter filmlerinde 10 yıl daha çalışabilecek kadar şanslıydım.

Keskin bir zekası, muhteşem bir sivri dili vardı, sizi aynı anda hem korkutabilir hem de büyüleyebilirdi ve herkesin söyleyeceği gibi, son derece komikti.

Onunla birlikte çalışabildiğim ve sette zaman geçirebildiğim için kendimi her zaman çok şanslı sayacağım. Efsane kelimesi fazla kullanılıyor ama bizim sektörümüzden bir kişiye uygunsa bu kişi odur.

Teşekkürler Maggie.

Film serisinde Ginny Weasley'yi canlandıran Bonnie Wright da "Gryffindor Binası'nın saygıdeğer başkanını" andı.

Wright, Instagram'da "Gryffindor Binası'nın çok sevilen ve saygıdeğer başkanı, Harry Potter camiası seni çok özleyecek" yazdı.

Maggie'yle en sevdiğim sahne, hepimizin Noel Balosu için dans etmeyi öğrenmesiydi. McGonagall'ın sahip olduğu o sertlik ve sevgi dolu şefkat arasındaki mükemmel denge, onda vücut bulmuştu. Gryffindorluları hep diken üstünde tutuyordu. Maggie'nin ailesine bu süreçte en derin taziyelerimi sunuyorum.

III. Charles, Birleşik Krallık Başbakanı Kier Starmer ve Yırtık Rahibe'deki (Sister Act) rol arkadaşı Whoopi Goldberg de dahil olmak üzere pek çok kişi Smith'i anarak onunla hatıralarını paylaştı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU