Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın'a silahlı saldırı

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Serhat Akın silahlı saldırıya uğradığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir fotoğrafını paylaşan Akın, "Program çıkışı ayaklarıma sıktılar son sözümüz Fenerbahçe" ifadelerini kullandı.


Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne farklı mağlubiyetle başladı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında konuk olduğu Hollanda temsilcisi Ajax'a 4-0 yenildi.

Siyah-beyazlı futbol takımı, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 2 numaralı organizasyonunda Ajax ile karşı karşıya geldi. Johan Cruijff Arena'da oynanan karşılaşmada ev sahibi takım, 31. dakikada Kian Fitz-Jim, 51. ve 73. dakikada Mika Godts ve 55. dakikada Kenneth Taylor'ın kaydettiği gollerle sahadan 4-0 galip ayrıldı. Beşiktaş, organizasyonda 3 Ekim'de Eintracht Frankfurt'u (Almanya) konuk edecek. Ajax ise aynı gün Slavia Prag'a (Çekya) konuk olacak.


Zelenski ile görüşen Biden: Bu savaşta Rusya galip gelemeyecek

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile Beyaz Saray'da görüştü.

İki lider, Oval Ofis'te görüşme öncesi basın mensuplarına kısa açıklamalarında ABD ile Ukrayna arasındaki işbirliğinin devamına vurgu yaptı.

Biden, bugün açıkladığı Ukrayna'ya toplam 7,9 milyar dolarlık yeni savunma yardımından övgüyle bahsederek, bu yardımların devam edeceğini ifade etti.

"Ukrayna ile bugün de yarın da yan yana duracağız. Bu savaşta Rusya galip gelemeyecek, Ukrayna galip gelecek. Bu süreçte tüm adımlarda sizinle beraber olacağız." diyen Biden, başkanlığının son döneminde Kiev'e güçlü destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Daha sonra söz alan Zelenski de 7,9 milyar dolarlık son açıklanan askeri destek için çok minnettar olduklarını ve bu desteğin Rusya'ya karşı ülkesini savunmada önemli olacağını dile getirdi.

Zelenski, "Ukrayna ile ABD'nin, bu korkunç Rus işgalinin ilk gününden itibaren yan yana durmasından dolayı derin bir minnettarlık duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Ukrayna'nın yeniden inşası süreciyle ilgili hem ABD hem de G7 ülkelerinden önemli destek gördüğünü ve bu konuda ileride atılacak adımları değerli bulduklarını kaydeden Zelenski, savaşı kazanmak zorunda olduklarını ve kazanacaklarını söyledi.


İran, Ahamenişler dönemine ait 2500 yıllık 1100 parça tarihi eseri ABD'den geri aldı

İran'ın 1936'da incelenmek üzere ABD'ye gönderdiği Ahameniş (Pers) İmparatorluğu döneminden (MÖ 550-330) kalma tarihi 1100 tablet ülkeye iade edildi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Ahameniş dönemine ait 1100 tarihi tablet, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ı taşıyan uçakla İran'a getirildi.

İade edilen tarihi eserlere ilişkin bilgi veren Kültürel Miras Turizm ve El Sanatları Bakan Yardımcısı Ali Darabi, "Bu eserler 1932 yılında Persepolis çevresinde yapılan arkeolojik ve turizm kazılarında tespit edilerek keşfedilmiş, 1936'da ise araştırma amacıyla yurt dışına çıkarılmıştı." dedi.

Daha önce de sonuncusu geçen yıl olmak üzere bu eserlerden bir kısmının İran'a iade edildiğini aktaran Darabi, geçen yıl İran'a getirilen beşinci sevkiyatta 3 bin 506 eserin bulunduğunu kaydetti.

Bugün iade edilen tabletlerin Ahameniş döneminde İranlıların yaşamını anlatan konuları içerdiğini, çivi yazısı ve Elam alfabesi ile yazıldığını belirten Darabi, "Bu tabletler 72 saat süreyle Ulusal Müze'de karantinaya alınacak, ardından İran'da eserlerin okunmasına başlanacak." ifadelerini kullandı.


Hizbullah: İsrail'e ait 2 savaş uçağını Lübnan hava sahasını terk etmeye zorladık

Hizbullah, İsrail'e ait 2 savaş uçağını Lübnan hava sahasını terk etmeye zorladığını ve İsrail'in kuzeyindeki bazı askeri hedeflere saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, deniz yönünden Lübnan'ın güneyindeki Adlun kasabasına doğru ilerleyen 2 İsrail savaş uçağının Lübnan hava sahasını terk etmeye zorlandığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in kuzeyindeki Dadu Üssü'nde bulunan kuzey bölgesi karargahı, Kuzey Kolordusu karargahı ve Celil Tümeni'ne ait üs ile lojistik depoların füzelerle vurulduğu belirtildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU