Suriye masaya oturma şartlarını yineledi: Türkiye topraklarımızdan çekilmeden olmaz

"Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk, karşı taraftan cevap bekliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına Suriye'den yanıt geldi

Fotoğraf: X

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın danışmanlarından Buseyna Şaban, El Arab'a yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye ile normalleşmeyi kendi çıkarları için kullandığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugün Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısının kıymetli, değerli ve zengin bir parçası olan topraklarımızın bir kısmını işgal ediyor ve tehlikeli bir Türkleştirme süreci yürütüyor. Erdoğan, Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Suriye ile yakınlaşma arzusundan bahsettiği açıklamalarda bulunduğunda bu seçimi kazanma amaçlıydı, ancak sundukları hiçbir şey yoktu. Sahada yaptıklarını sürdürmek, topraklarımızı işgal etmek, ortalığı kasıp kavurmak, Kürtlere saldırmak istiyorlar.

Esad'ın sözlerini hatırlatan Şaban, şöyle devam etti:

Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilme şartını kabul etmesi gerektiğini bildirdik. Hemen çekilmeleri gerektiğini söylemedik ancak bu ilkeyi kabul etmek istemiyorlarsa masaya oturmayacağız.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gitmeden önce düzenlediği basın toplantısında, "Suriye dışında milyonlarca insan vatanlarına dönmek için bekliyor. Biz bu konuda çağrımızı yaptık. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız. Halkı Müslüman iki ülke olarak bu birlikteliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemde böylesi bir görüşme neticesinde başlar diye inanıyorum" demişti.

DAHA FAZLA HABER OKU