Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Rapor: İsrail'in 8 Ekim'den beri Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 1540 kişi öldü

İsrail'in hafta başından bu yana yoğun hava bombardımanına sahne olan Lübnan'da 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında 1540 kişinin öldüğü bildirildi.

Lübnan hükümetine bağlı Afet Risk Yönetimi Biriminin hazırladığı raporda, 8 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında ölenler ve saldırılar nedeniyle yerinden edilenlere ilişkin bilgi verildi. Raporda, barınma merkezlerine yerleştirilen kayıtlı yerinden edilmiş kişilerin sayısının 77 bin 100'e ulaştığı, farklı kentlerde devlet okulu, meslek enstitüsü ve tarım merkezlerinden oluşan barınma merkezi sayısının ise 565 olduğu ifade edildi. Saldırılar nedeniyle yerinden edilenlerin çoğunun başka bölgelerdeki evlerine ya da yakınlarının yanına, kiralık ev ve otellere yerleştiği, binlerce kişinin ise Suriye'ye geçtiği kaydedildi. Son 2 gün içinde 15 bin 600 Suriyeli ile 16 bin 130 Lübnanlının Suriye'ye geçtiğinin belirlendiği aktarıldı. Can kayıplarına ilişkin de bilgi verilen raporda, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a 7 bin 34 hava saldırısı, 248 fosfor bombalı, 133 de silahlı saldırı düzenlediği, bu saldırılarda 1540 kişinin öldüğü ve 5 bin 410 kişinin yaralandığı belirtildi.


İsrail, ABD'den 8,7 milyar dolarlık askeri yardım paketi alacak

İsrail, yakın bir zamanda ABD'den 8,7 milyar dolarlık askeri yardım paketi alacağını duyurdu.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanlığı Genel Müdürü Eyal Zamir'in, bugün Washington'da, Tel Aviv'in 8,7 milyar dolar değerindeki Amerikan savaş yardım paketini alması için bir anlaşma imzaladığı belirtildi. Açıklamada, yardımın 3,5 milyar dolarının hayati önem taşıyan savaş malzemelerinin satın alınmasını, 5,2 milyar dolarının ise hava savunma sistemlerini finanse etmeyi içerdiği aktarıldı. Bakanlığın açıklamasında, anlaşmaya göre, söz konusu miktarın ve ekipmanların yakın bir zamanda teslim edileceği belirtildi.


Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında konuk ettiği Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise'ı 2-1 yenen Fenerbahçe, organizasyona galibiyetle başladı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip, ilk 20 dakikada 3 net pozisyona girse de bu bölümde golle buluşamadı. Topun kontrolünü sağlayan ve rakip yarı sahada bu bölümden sonra daha fazla gözüken sarı-lacivertliler, 26. dakikada Çağlar Söyüncü'nün golüyle öne geçti. Kalan bölümde rakibine gol fırsatı vermeyen Fenerbahçe, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısına rakip yarı sahada baskıyla başlayan sarı-lacivertliler, pozisyon bulmakta ise zorlandı. Rakibin 74. dakikada 10 kişi kalmasıyla rahatlayan Fenerbahçe, 82. dakikada Christian Burgess'in kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Fenerbahçe'de 90. dakikada Bright Osayi-Samuel, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken penaltıya sebebiyet verdi. 90+2. dakikada kullanılan penaltıda kaleci Dominik Livakovic, meşin yuvarlağı kornere çeldi. Atağın devamında 90+3. dakikada konuk ekip, Ross Sykes ile golü bulsa da Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında 3 Ekim Perşembe günü deplasmanda Twente ile karşılaşacak.


Guterres, Gazzelilerin her gün daha da kötüleşen bir cehennemde yaşadıklarını belirtti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) toplantısında, Gazze'deki Filistinlilerin giderek kötüleşen durumuna değindi.

Üye ülkelerin dışişleri bakanlarına "7 Ekim'deki dehşetten sadece birkaç gün önce" yine bölgedeki Filistinlilerin durumunu anlattığını söyleyen Guterres, "Şimdi o günden bu yana neredeyse 1 yıl geçti ve Gazze'deki Filistinlilerin durumu hayal gücünün ötesinde" dedi.

Guterres, "Birleşmiş Milletler bizi cennete götürmek için değil, cehennemden kurtarmak için kuruldu. Gazze halkını hayal kırıklığına uğrattık. Onlar, her geçen gün daha da kötüleşen bir cehennemde yaşıyorlar." diye konuştu. Guterres, yarının daha kötü olacağının "kesin" olduğunu vurgulayarak, "Yine de bu cehennem manzarasında bir umut karakolu varsa o da UNRWA'dır." ifadesini kullandı. Gazze'de 222 UNRWA çalışanının görevi başında öldürüldüğünü dile getiren Guterres, bunun BM tarihindeki en yüksek ölüm oranı olduğunu söyledi.


Dışişleri Bakanlığı, Bosna Hersek'te alıkonulduğu iddia edilen Deniz Eliş'e ulaşıldığını açıkladı

Dışişleri Bakanlığı, Bosna Hersek'te zorla alıkonulduğuna dair haberler bulunan Türk vatandaşı Deniz Eliş'e ulaşıldığını, Eliş'in Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğine intikalinin sağlanmakta olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Destek sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bosna Hersek'te zorla alıkonulduğuna dair haberler bulunan vatandaşımız Deniz Eliş'e bugün ulaşılmıştır. Vatandaşımızın Zagreb Büyükelçiliğimize intikali sağlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Paylaşımda, konuyla ilgili hukuki sürecin Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliği, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği ve Türkiye'nin Banja Luka Başkonsolosluğu tarafından takip edildiği belirtilerek, Eliş'in ailesinin bilgilendirildiği kaydedildi.


İsrail, Beyrut'taki saldırıda Hizbullah komutanlarından Surur'un öldüğünü duyurdu

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah komutanlarından Muhammed Hüseyin Surur'un öldüğünü bildirdi. İsrail ordusu, öğleden sonra Beyrut'a düzenlediği hava saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Beyrut'ta Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesine İsrail Hava Kuvvetlerince saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırının hedefinde Hizbullah komutanlarından Muhammed Hüseyin Surur'un olduğu ve Hizbullah komutanının bombardımanda öldüğü aktarıldı. Surur'un Hizbullah'ın silahlı insansız hava aracı (SİHA) biriminden sorumlu komutanı olduğu ileri sürüldü. Açıklamada ayrıca Surur'un hedef alındığı saldırının görüntüleri de paylaşıldı.


MICHELIN Rehberi Türkiye'deki restoran seçkisini 5 Aralık'ta açıklayacak

Fransız araba lastiği üreticisi Michelin tarafından otel mutfaklarına ve restoranlara verilen prestij ödülü "MICHELIN Rehberi", Türkiye'deki restoran seçkisini 5 Aralık'ta açıklayacak. Michelin'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul, İzmir ve Muğla'nın yeme-içme kültürünün en iyilerinin yer aldığı seçki, İstanbul'da Four Seasons Hotel Bosphorus'ta düzenlenecek törenle duyurulacak. Törene, MICHELIN Rehberi İstanbul, İzmir ve Muğla 2025 seçkisinde yer alacak tüm restoranların şefleri davet edilecek. MICHELIN Rehberi YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak törende, sektör profesyonellerinin olağanüstü performansını ön plana çıkaran bir dizi özel ödül de etkinlik sırasında sahiplerini bulacak.

Türkiye'deki keşif çalışmalarını sürdüren MICHELIN Rehberi müfettişleri, Muğla'daki mekanları da ziyaret etmeye başladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen MICHELIN Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, "MICHELIN Rehberi müfettişleri bu yıl da İstanbul, İzmir ve Bodrum'daki en iyi restoranları seçmek için seyahat etti. Yeni bölgeleri keşfetmeye devam ederken, Bodrum'un ötesinde Muğla'nın ilave bölgelerini de ziyaret ederek gizli kalmış mutfak hazinelerini bulmaktan heyecan duydular. Tüm seçkimizi resmen açıklamak ve yerel gurmelere ve uluslararası gezginlere Türkiye'nin yemek tutkunları için gerçek bir cennet olduğunu bir kez daha vurgulamak için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı. MICHELIN Rehberi'nin yeni seçkisi, ödül töreni sonrası MICHELIN Rehberi internet sitesinde ve uygulamasında yayınlanacak.


Lübnan'da 533 sığınma merkezine 70 bin kişi yerleştirildi

Lübnan İçişleri Bakanı Bessam el-Mevlevi, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden edilenlere tahsis edilen 533 sığınma merkezine 70 bin kişinin yerleştirildiğini söyledi. Mevlevi, başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik hava saldırılarından kaçan vatandaşlarla ilgili bilgi verdi. Hava saldırıları nedeniyle evlerini terk eden hasta ve engellilerin her türlü ihtiyacını karşılama çalışmalarına dikkati çeken Mevlevi, İsrail saldırılarından sonra evlerini terk etmek zorunda kalanlardan 70 bin 100 kişiyi 533 sığınma merkezine yerleştirdiklerine işaret etti. Bu süre zarfında 13 bin 500 Suriyelinin Lübnan'dan ayrılarak ülkelerine döndüğünü anlatan Mevlevi, "Buna göre Suriyelilerin geri dönebileceğini söyleyebiliriz." dedi. Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, dün İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların sayını 150 bin olarak vermişti.


"FETÖ"nün "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik soruşturmada 15 şüpheli itirafçı oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik soruşturmada gözaltına alınan 35 şüpheliden 19'u tutuklandı. Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün "emniyet mahrem yapılanması" içerisinde görev yaptıkları tespit edilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 35 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Cumhuriyet savcıları tarafından sorgulanan şüphelilerden 15'i, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak ve örgütle bağlantısı bildikleri kişileri teşhis etmek istediklerini belirterek itirafçı oldu. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 19'u tutuklandı, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


İsrail’in öldürdüğü 650’den fazla Lübnanlıdan en az 50’si çocuk, 95’i kadın

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının bombardıman başlattığı pazartesi gününden bu yana öldürülen 650 kişiden en az 50'sinin çocuk, 95'inin de kadın olduğunu açıkladı. İsrail'in 4 gündür ara vermeden sürdürdüğü Lübnan'daki hava saldırılarında 650'i aşan can kayıpları arasında kadın ve çocuk sayısının daha da arttığı belirtiliyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, hava saldırılarında ölen 650 kişiden en az 50'nin çocuk, 95'inin de kadın olduğunu duyurdu. Sosyal medyada vefat eden çocuklarının fotoğrafını paylaşan Lübnanlılar, "Çocuklarının Gazze'deki çocuklar gibi şehit düştüklerine" dikkati çekti. İsrail'in 20 Eylül Cuma günü başkent Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında aynı aileden en az 5 çocuk yaşamını yitirmişti. Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, dün İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların sayını 150 bin olarak vermişti. Lübnan İçişleri Bakanı Bessam el-Mevlevi ise İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden olanlardan 70 bini sığınma merkezlerine yerleştirdiklerini kaydetti. Evlerini terk etmek zorunda kalan Lübnanlılardan binlercesi, çocuklarıyla birlikte kendilerine tahsil edilen okullarda yaşam mücadelesi veriyor.


Netanyahu, Lübnan sınırında geçici ateşkes haberlerini yalanladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ile Fransa'nın Lübnan'da geçici ateşkes çağrısına yanıt vermediğini, kuzeye saldırıların azaltılması yönündeki haberlerin doğru olmadığını ve "İsrail ordusuna tüm gücüyle kuzeyde saldırılarına devam etmesi talimatı verdiğini" açıkladı. İsrail Başbakanlık Ofisi, yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Lübnan'da geçici bir ateşkesi görüşmeye razı olduğuna ilişkin haberleri yalanladı.

Açıklamada, "Ateşkesle ilgili haberler doğru değil. Netanyahu, ABD-Fransa'nın teklifine yanıt vermedi. İsrail'in kuzeydeki saldırılarını azaltması yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Netanyahu, kendisine sunulan planlara göre İsrail ordusuna kuzeyde tüm gücüyle saldırılarına devam etmesi talimatı verdi. Gazze'deki saldırılar da savaşın tüm hedefleri gerçekleşene kadar sürecektir." ifadelerine yer verildi.

İsrail basınındaki haberlerde, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, ABD ve Fransa'nın girişimiyle Lübnan'da üç haftalık geçici bir ateşkes sağlanmasının görüşülmesine izin verdiği ve bunun için bir bakanını görevlendirdiği iddia edilmişti. ABD ile Fransa'nın öncülük ettiği ve Avrupa Birliği (AB) ile 8 ülkeyi daha bir araya getiren ortak açıklamada, İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması ve diplomasiye alan açılması için 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapıldığı bildirilmişti. Bu süreçte de Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerinin tamamlanması istendi.


Biden, Zelenski ile görüştü: Güçlü desteğimiz aynen sürecek

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantıları kapsamında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Biden, Zelenski ile görüşmesinde ABD'nin Ukrayna'ya olan güçlü desteğinin aynen süreceği mesajını verdi ve Ukrayna'ya açıklanacak yeni bir yardım paketini dile getirdi.

26 Eylül Perşembe günü Beyaz Saray'da ağırlayacağı Zelenski ile öncesinde New York'ta bir araya gelen Biden, aynı zamanda Ukrayna'nın yeniden inşası ile ilgili 30'dan fazla ülkenin imza koyduğu ortak deklarasyon hakkında da kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Biden-Zelenskiy görüşmesinin yapıldığı saatlerde Pentagon'dan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya 375 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım gönderileceği bildirildi. Buna göre ABD, Ukrayna'ya havadan karaya füze mühimmatları, HIMARS füzeleri, 155 ve 105 milimetre toplar ve Javelin tanksavarlar gibi çeşitli kalemlerde önemli miktarda silahı Kiev'e gönderecek.


Guterres: Lübnan'da cehennemin kapıları aralanıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Orta Doğu'daki Durum" başlığıyla düzenlenen BM Güvenlik Konseyi'nde, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmaların Lübnanı "cehenneme dönüştürebileceği" uyarısında bulundu. Genel Sekreter, "Lübnan'da cehennemin kapıları aralanıyor. Dün Genel Kurul'a söylediğim gibi, hepimiz bundan endişe duymalıyız. Lübnan uçurumun kenarında" ifadelerine yer verdi. Lübnan'ın egemenliğine saygı gösterilmesi gereğine değinen Guterres, Lübnan Silahlı Kuvvetleri'ni güçlendirmeye yönelik tüm çabaları desteklediklerini belirtti.

Antonio Guterres, ekim ayından bu yana, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar nedeniyle, Lübnan'da yaklaşık 200 bin ve İsrail'in kuzeyinde 60 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bilgilerini paylaştı. "Pazartesi günü Lübnan'da bir nesildir yaşanan en kanlı gündü" diyen Guterres, Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı'nı kaynak göstererek, pazartesi ve salı günü İsrail'in saldırıları sonucu, 50'si çocuk ve 94'ü kadın olmak üzere 569 kişinin öldüğünü, 1800'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Tarafların derhal düşmanlıkları sona erdirmesi çağrısı yapan BM Genel Sekreteri, "Lübnan halkı, İsrail halkı ve dünya halkları Lübnan'ın bir başka Gazze olmasını göze alamaz" diye ekledi.


Fransa: ABD'yle birlikte Lübnan'da 21 gün geçici ateşkes sağlanması için çalışıyoruz

Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Fransa'nın talebiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenen acil Lübnan oturumunda konuştu. 79. BM Genel Kurulu nedeniyle New York'ta çok sayıda lider bulunduğuna işaret eden Barrot, bunun Lübnan'da diplomatik çözüm bulunması için fırsata çevrilmesi gerektiğini belirtti. Barrot, "Savaş kaçınılmaz değil. Diplomatik çözüm mümkün" vurgusunu yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanı, ABD'li ortaklarıyla birlikte Lübnan'da 21 gün geçici ateşkes sağlanması için çalışmalar yürüttüklerini duyurdu. Sunulacak anlaşmaya ilişkin detayların çok yakında paylaşılacağını aktaran Barrot, "İki tarafa da gecikmeden bunu kabul etme çağrısında bulunuyoruz" dedi. Barrot, bu haftanın sonunda bölgedeki aktörlerle görüşmek için Beyrut'a gideceğini bildirdi.


Bakan Şimşek, ABD'de kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre, New York temasları kapsamında yatırımcı toplantıları ve görüşmeleri gerçekleştiren Şimşek, temaslarının 3. gününde, Standard & Poor's (S&P) ve Moody's'in üst düzey yetkilileri ile görüştü.

Toplantıya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da katıldı.

Toplantılarda Şimşek'in, ekonomi programındaki son dönem gelişmelerine, özellikle de kamu maliyesi alanındaki önceliklerine değindiği öğrenildi.

Bakan Şimşek, New York'taki yatırımcı toplantıları ve görüşmelerini tamamladı.


Muğla'da "Kuyu-29" operasyonunda 14 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, elebaşılığını Ahmet Tanyel'in yaptığı "Yılmazlar" organize suç örgütüne yönelik Muğla merkezli 4 ilde düzenlenen "Kuyu-29" operasyonunda 14 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığının çalışmaları sonucu "Kuyu-29" operasyonunun düzenlendiğini belirtti.

Elebaşılığını Ahmet Tanyel'in yaptığı "Yılmazlar" organize suç örgütüne yönelik Muğla merkezli Trabzon, Antalya ve İzmir'de gerçekleştirilen operasyonda 14 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini veren Yerlikaya, şüphelilerin, Muğla'nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik baskı ve cebir kullanarak "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten yaralama", "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti", "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" ve "nitelikli yağma" suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini kaydetti. Bakan Yerlikaya, operasyonda 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu, çok sayıda cep telefonu, senet, ruhsat, plaka, POS cihazı ve hard diskin ele geçirildiğini ifade etti.
 


İsrail'in Lübnan'a çarşamba günü düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 72'ye yükseldi

İsrail ordusunun dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan’ın farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 72'ye, yaralı sayısı 392'ye çıktı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Güney vilayetindeki köy ve beldeleri hedef alan hava saldırılarında 18 kişinin yaşamını yitirdiği, 183 kişinin de yaralandığı belirtildi. İsrail sınırına uzanan Nebatiye vilayetine bağlı köy ve beldelere yönelik bombardımanın da gün boyu devam ettiği aktarılan açıklamada, Nebatiye’deki saldırılarda 20 kişinin öldüğü, 88 kişinin de yaralandığı ifade edildi. İsrail ordusunun doğu bölgesindeki Baalbek el-Hurmul bölgesine yönelik hava saldırılarının gün boyu sürdüğü vurgulanan açıklamada, söz konusu saldırılarda 12 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin yaralandığı belirtildi. Başkent Beyrut’un kuzeyi ve Cebeli Lübnan bölgelerindeki beldeleri hedef alan İsrail saldırılarında da 22 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, düzenlediği basın toplantısında, gün içinde 51 kişinin yaşamını yitirdiğini, 223 kişinin yaralandığını bildirmişti. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in 23 Eylül Pazartesi gününden bu yana ülkeye yönelik artan hava saldırılarında 650 kişi öldü.


Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında konuk ettiği Yunanistan temsilcisi PAOK'u 3-1 yenerek organizasyona 3 puanla başladı.

RAMS Park'taki mücadeleye iyi başlayan sarı-kırmızılı ekip, ilk 45 dakikada Victor Osimhen, Yunus Akgün ve Kaan Ayhan ile girdiği önemli pozisyonlardan yararlanamadı. PAOK ise uzatma bölümü haricinde net pozisyona giremedi. İki takım da fileleri havalandıramayınca devre arasına 0-0 eşitlikle girildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan "Cimbom", 48. dakikada Abdul Rahman Baba'nın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Rakibinden baskı yiyen sarı-kırmızılılar, 67. dakikada Giannis Konstantelias'ın golüne engel olamayınca skora denge geldi: 1-1. Oyuna ağırlığını koyan Galatasaray, 75. dakikada Yunus Akgün ile bir kez daha ağları sarsarak 2-1'lik üstünlük kurdu. Kısa süreli paniğe rağmen değişikliklerle oyunu tutan sarı-kırmızılılar, 90+5. dakikada Mauro Icardi'nin golüyle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU