YRP'den "İmamoğlu davası" açıklaması: Sandık oylarıyla gelen sandık oylarıyla gidebilmeli

"Siyasi yasaklar salt seçilmişleri değil aynı zamanda halkın sandığa yansıyan iradesini de mahkum etmeye ve ortadan kaldırmaya yönelik olacaktır"

Fotoğraf: X

 

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki davaya ilişkin, "Siyasi yasaklar salt seçilmişleri değil aynı zamanda halkın sandığa yansıyan iradesini de mahkum etmeye ve ortadan kaldırmaya yönelik olacaktır." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı davanın karar aşaması öncesinde ortaya konulmaya çalışılan iddialar, yapılan spekülasyon ve yorumlarla, yargı erkinin tarafsız, bağımsız ve adil karar verebilme iradesini etkilemeye yönelik siyasi girişimlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Geçmişte yaşanan benzer tecrübelerden yola çıkarak, konuyla ilgili gerginliği ve siyasi tansiyonu artırmaya yönelik adımların, çözüm yollarının önünü tıkamaya ve siyasi istikrarsızlığın ortaya çıkmasına neden olabileceğini dile getiren Bekin, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın siyasi baskı grupları ve vesayet odakları tarafından siyasi yasaklara maruz bırakıldığını; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da İBB Başkanlığı yaptığı dönemde okuduğu bir şiir nedeniyle siyaseten yasaklanarak cezaevine konulduğunu hatırlattı.

İmamoğlu'nun da şu anda benzer bir uygulamaya maruz kaldığını savunan Bekin, şunları kaydetti:

İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında olumsuz bir kararın verilmesi durumunda, konuyla ilgili TBMM'de yasal düzenlemenin yapılması kaçınılmaz olacaktır. Bu konuda da özellikle AK Parti Grubu'nu ciddi bir sınavın beklediğini ifade etmek isteriz. Bunun Türkiye'deki siyasi iklim üzerindeki vesayet zincirinin kırılmasına yönelik önemli bir adım oluşturacağını ve kutuplaştırma, ayrıştırma yerine, huzur ve barışın hakim olmasını sağlayacağını ifade etmek isteriz. Siyasi vesayet sonucu ortaya konulabilecek siyasi yasaklar salt seçilmişleri değil aynı zamanda halkın sandığa yansıyan iradesini de mahkum etmeye ve ortadan kaldırmaya yönelik olacaktır.

"Sandık oylarıyla gelen sandık oylarıyla gidebilmeli" anlayışının sağlam bir zemine oturtulması gerektiğini söyleyen Bekin, "Yeniden Refah Partisi olarak hiç kimsenin tarafında yer almadığımızı, dayatmalarla istenilen sonuca ulaşmanın mümkün olmadığını, seçmenin sandıktaki iradesine mutlak suretle saygı göstermek gerekir." ifadesini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU