Yeni dizi 4 günde fırtına gibi: The Last of Us'tan beri böylesi görülmedi

19 Eylül'deki ilk gösteriminden bu yana 5,3 milyon izleyiciye ulaştı

772 milyon dolar hasılat yapan 2022 yapımı The Batman'in yönetmeni Matt Reeves,  Colin Farrell (sağda) ve Cristin Milioti'yi (solda) başrollerde buluşturan The Penguin'in yönetici yapımcıları arasında yer alıyor (HBO)

Yeni dizi The Penguin, gösterime girer girmez hit oldu.

HBO'nun aktardığına göre, Colin Farrell ve Cristin Milioti'nin başrollerini paylaştığı spinoff, 19 Eylül'deki ilk gösteriminden bu yana tüm platformlarda 5,3 milyon izleyiciye ulaştı. Buna HBO'daki tekrar yayınlar ve yayın akışındaki izlenmeler de dahil. 

Succession ve The White Lotus'u geçti

Bu rakam, 4,9 milyon izleyici çeken Succession'ın son sezon prömiyeriyle The White Lotus'un 4,1 milyon seyirciye ulaşan ikinci sezon prömiyerinin üzerinde. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Penguin ayrıca, 5,7 milyon hayranın izlediği True Detective: Night Country'nin prömiyerinin de hemen gerisinde kaldı.

Ayrıca The Penguin, Max'te gösterime giren yeni diziler arasında da büyük bir başarıya imza attı. Dizi, video oyunu uyarlaması The Last of Us'ın Ocak 2023'te yayına girmesinden bu yana en büyük 4 günlük izleyici kitlesine ulaştı.

İrlandalı aktör Farrell dizide The Batman'deki rolünü tekrarlıyor ve bir kez daha Gotham City'nin meşhur gangsteri Oswald "Oz" Cobb'u canlandırıyor. 

Dizi, The Batman'deki olaylardan sonra geçiyor ve Oz'un eski patronu Carmine Falcone'un ölümüyle Gotham'ın yeraltı dünyasının kontrolünü ele geçirmeye çalışmasıyla başlıyor.

Eleştirmenler çok beğendi

Dizi eleştirmenlerin de büyük beğenisini kazandı. Televizyon yazarlarının yorumlarına göre The Penguin, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 94 gibi kusursuza yakın bir puana ulaştı.

Variety için kaleme aldığı eleştiride Aramide Tinubu, "Suçun ustaca bir incelemesi olan dizi, çarpık, rahatsız edici ve son derece büyüleyici" ifadelerini kullandı.

Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Rhenzy Feliz, Deirdre O'Connell, Clancy Brown, Carmen Ejogo ve Michael Zegen yer alıyor. Mark Strong,     geçmişi gösteren sahnelerde Falcone'u canlandırıyor. The Batman'de bu karakteri John Turturro oynamıştı. 


Independent Türkçe, Variety, Geek Culture

DAHA FAZLA HABER OKU