Amerika'nın Ukrayna füzesi meselesinde gecikmesi

Biden bir "dünya savaşından" ve Rusya'nın Kiev'i "“erimiş kütleye" dönüştürme tehdidinden kaçınmak istiyor

Rusya ile yeni bir esir değişimi kapsamında dün (Cumartesi) serbest bırakılan Ukraynalı askerlerin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından paylaşılan fotoğrafı / Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın, Ukrayna'nın Batılı uzun menzilli silahlarla Rusya'ya saldırmasına izin verilip verilmemesi konusundaki müzakereleri, Beyaz Saray liderinin ciddi ve daha geniş bir çatışmayı ateşlemekten korktuğu için geri durduğunun yeni bir kanıtı olarak yorumlanan bir hareketle, herhangi bir karar açıklanmadan sona erdi. ABD'li yetkililer Biden'ın böyle bir adım atmaktan çekinmesinin, savaşın tırmanmasından duyduğu endişe ve Rus yetkililerin topraklarının Batılı uzun menzilli füzeler tarafından hedef alınması halinde tehdit ettiği “3. Dünya Savaşı'ndan kaçınma” arzusuyla ilgili olduğunu açıkladı.

Rusya'nın eski devlet başkanı ve şu anki en üst düzey güvenlik yetkilisi Dmitri Medvedev, ülkesinin “Ukrayna'nın Batılı uzun menzilli füzeleri kullanmasına karşılık olarak Kiev'i nükleer olmayan silahlarla yok edebileceği” tehdidinde bulundu. Medvedev, “Moskova'nın Ukrayna'nın Kursk bölgesine saldırmasından bu yana nükleer silah kullanmak için resmi gerekçelere sahip, ancak bunun yerine sabrı tükendiğinde Kiev'i dev bir erimiş kütleye dönüştürmek için teknolojik silahları (...) kullanabilir” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU