Robert De Niro: Donald Trump kendisini gangster sanıyor

Taksi Şoförü'nün oyuncusu, Trump'ın yeniden seçildiği takdirde iktidarı bir daha bırakacağına inanmadığını söyledi

(Reuters)

Robert De Niro, Donald Trump'a "bir pislik" ve "bir aptal" diyerek tepki gösterdi ve eski başkanın kasımda yeniden seçildiği takdirde iktidarı bırakmayacağını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taksi Şoförü'nün (Taxi Driver) 81 yaşındaki oyuncusu bu sene, uzun süredir eleştirdiği Trump'ın sus payı davasının görüldüğü mahkemenin önündeki destekçilerle tartışmıştı.

Max'te yayımlanan Who's Talking to Chris Wallace'la yeni bir röportajında, De Niro'ya Trump'ın olası bir ikinci başkanlık döneminden sonra iktidarı gönüllü olarak bırakacağına inanıp inanmadığı soruldu.

Oyuncu "Bunu yapmayacağını biliyorsunuz" diye yanıtladı.

Bunu yapmayacağını biliyorsunuz. Kendisi bile söyledi. Asla vazgeçmeyecek. Buna inanarak kendini kandıranlara yazıklar olsun.

Wallace, De Niro'ya 1970 ve 1980'lerde New York'ta emlak deviyle karşılaşıp karşılaşmadığını ve ikili arasında kişisel bir düşmanlık olup olmadığını sorarak devam etti. 

De Niro "Hayır. Hiçbir zaman onunla bir bağlantım olmasını istemedim" diye cevap verdi.

O bir pislik, bir aptal, kim öyle bir palyaçoyla karşılaşmak ister ki?

Herkese yardım etmek gerekiyor. Bazı insanlar gözden kaçacak. Bu yaşanacak, ama en azından ülkenin, halkın durumuna duyarlı olan biri var. Bu şekilde ifade etmemin sebebi Kamala Harris değil ama öyle. Bu işi onun gibi birinin yapmasına ihtiyacımız var. Hata yapacak. Elbette, herkes yapar ama iyi niyetli birine ihtiyacımız var, o adam iyi niyetli değil ve herkes bunu biliyor. Delilik bu. Nokta.

Sunucu daha sonra De Niro'ya, Trump ailesiyle De Niro'nun Sıkı Dostlar (Goodfellas), Kumarhane (Casino) ve Baba II (The Godfather Part II) gibi filmlerde canlandırdığı mafya karakterleri arasında yapılan karşılaştırmaları sordu.

De Niro "Trump kendisini gangster sanıyor" dedi.

Her şeyi bir gangster gibi yapıyor. Dünyadaki gangsterlerin onu pek istediğini, pek düşündüğünü sanmıyorum çünkü… Hırsızlar arasında onur vardır. Her şeyde onur vardır. Eğer sözünü tutmazsan ve insanlara adil davranmazsan, mesleğin ne olursa olsun dışlanırsın. Onların dünyasında bu biraz daha zorlu.

Bu hafta, De Niro'nun yakın zamanda varis Elisabeth Murdoch'la babası Rupert'ın medya imparatorluğuyla ilgili yüzleştiği ortaya çıkmıştı. De Niro, ona şöyle demişti:

Hem babanı sevmeyi sürdürüp hem de bu ülkeye yaptıklarının yanlış olduğunu ona söyleyebilirsin.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU