Stephen King'den Trump'ı destekleyen Elon Musk'a tepki

"Bu adamın zırvalarını yutmak için fazla zekisin"

(Reuters)

Stephen King; X'in (Twitter) sahibi, teknoloji milyarderi ve dünyanın en zengin insanı Elon Musk'a, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a verdiği destek sebebiyle tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçmişte Ron DeSantis ve Vivek Ramaswamy'ye arka çıkan Musk, kasımdaki ABD seçimlerinde Trump'ı destekliyor, hatta emlak kralı ve Celebrity Apprentice'in eski sunucusuna, önceki adı Twitter olan platformda uzun bir röportaj fırsatı bile tanımıştı.

Musk, 3 Eylül'deki yeni bir gönderide, Trump'ın Demokrat rakibi Kamala Harris'in hâlâ önüne geçebileceğini ve Michigan, Pensilvanya, Wisconsin, Arizona, Nevada, Kuzey Karolina ve Georgia gibi kilit salıncak eyaletlerde biraz daha ileride olabileceğini iddia eden bir anketin verilerini yeniden paylaştı.

Musk, paylaşıma yorum yaparak şöyle yazdı:

Trump'ın zaferi ifade özgürlüğünün korunması, sağlam sınırlar, güvenli şehirler ve mantıklı harcamalar için şart!

Geçmişte de Musk'la münakaşalar yaşayan King'in, iş adamından sağcı siyasi aktiviste dönüşen 53 yaşındaki Musk'a birkaç sözü vardı. Yazar, ona acımasızca şöyle dedi:

Bu adamın zırvalarını yutmak için fazla zekisin.

Nisan 2023'te King, X'e yeni bir politika getirerek mevcut tüm mavi tikleri kaldırıp yalnızca siteye abone olanlara tik verme kararı alan Musk tarafından "trollenmişti".

Ama Musk'ın ücretsiz doğrulama uygulamasını kaldırma planını açıkça eleştiren yazar King, perşembe akşamı hâlâ mavi tike sahip olduğunu görünce şaşırmıştı.
 

(X/Twitter)

Yazar şöyle bir tweet atmıştı:

Twitter hesabım Twitter Blue'ya abone olduğumu söylüyor. Olmadım. Twitter hesabım bir telefon numarası verdiğimi söylüyor. Vermedim.

Musk, King'e yanıtında şöyle yazmıştı:

Rica ederim namaste.

King'in son günlerde hedef aldığı muhafazakar figürler Musk ve Trump'tan ibaret değil.

Medyum (The Shining) ve Esaretin Bedeli'nin (Shawshank Redemption) yazarı, halihazırda 6 büyük kitap yayıncısının karşı çıktığı bir yasayla bir dizi kitabının Florida'daki okul kütüphanelerinde yasaklandığını keşfettiğinde sert bir tepki göstermişti.

76 yaşındaki yazar şöyle tepki vermişti:

Florida kitaplarımdan 23'ünü yasaklamış. Bu da neyin nesi?

Öte yandan Musk, Harris'in komünist lider olarak resmedildiği yapay zekayla üretilmiş bir görsel paylaşarak kendini kötü duruma düşürmüştü. Musk'ı eleştirenler, karşılık vermek için onun ve Trump'ın hem komünist hem de Nazi liderleri gibi göründüğü kendi yapay zeka görsellerini yapmıştı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU