Çağrı resmen yapıldı: Yeni Harry Potter aranıyor

Dizinin çekimleri muhtemelen Nisan 2025'te başlayacak

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nda (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) Emma Watson, Daniel Radcliffe ve Rupert Grint (Warner Bros)

Bir sonraki Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger'ı canlandıracak yeni üç oyuncu için arayış başladı.

Pazartesi günü HBO'nun, J.K. Rowling'in Sağ Kalan Çocuk hakkındaki çok satan kitaplarından yola çıkan yeni televizyon uyarlamasında başrolleri oynamak üzere Britanya ve İrlanda'dan çocukları seçmeye davet eden açık bir oyuncu çağrısı yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HBO seçme çağrısını Variety'ye doğruladı.

Geçen sene HBO Max tarafından doğrulanan televizyon uyarlaması, "yazar ve baş yapımcı J.K Rowling'in çok sevilen kitap serisi Harry Potter'ın sadık bir uyarlaması" olmayı hedefliyor. Her sezonu Rowling'in 7 kitabından birini işleyecek dizinin 10 yıl boyunca sürmesi planlanıyor.

Seçme çağrısında, Nisan 2025'te 9 ila 11 yaşlarında olacak, BK'yle İrlanda'da ikamet eden çocuklar arandığı belirtildi.

Oyunculardan istenen iki kısa videodan birinde, kısa bir şiir veya Harry Potter'dan olmayan bir hikaye göndermesi bekleniyor. Diğerindeyse oyuncunun kendisi ya da "özellikle yakın olduğu bir aile üyesi, arkadaşı veya evcil hayvanı" hakkında konuşması isteniyor.

Seçme çağrısında "Seçmelerde kapsayıcılığa ve çeşitliliğe önem veriyoruz" diye bildirildi.

Aksi belirtilmediği sürece kabiliyetli oyuncular lütfen her rol için etnik köken, cinsiyet, engel, ırk, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği veya yasayla korunan herhangi bir diğer unsuru gözetmeden başvuru yapsın.

Başvuru için son tarih 31 Ekim 2024.
 

Resmen duyuruldu, yeni Harry, Ron ve Hermione'yi bulmak için seçmeler başlıyor

2026'da gösterime girmesi beklenen dizinin, Harry Potter rolünü Daniel Radcliffe'in, karakterin en iyi arkadaşları Hermione Granger'la Ron Weasley rollerini de sırasıyla Emma Watson ve Rupert Grint'in canlandırdığı film serisinden tamamen farklı bir oyuncu kadrosu olacak.

Hayranlar, nisanda başlaması beklenen prodüksiyona 7 ay kaldığını ve 2000'de Harry Potter rolünü oynaması için o dönemde 11 yaşında olan Radcliffe'in de aynı sürede bulunup kadroya dahil edildiğine dikkat çekti.

Radcliffe, bu sene mayıstaki Drama League Ödülleri'nde yeni uyarlamayı severek izleyeceğini söylemiş ve dizide rol almaya pek istekli görünmemişti.

Radcliffe, E! News'a "Dünyanın geri kalanı gibi seyirci olarak izlemek için heyecanlıyım" demişti.

Olası bir kameo veya konuk oyunculuk sorulduğundaysa Radcliffe şöyle yanıtlamıştı:

Sanmıyorum.

Çok bilge bir kararla, temiz bir geçiş istediklerini düşünüyorum. Bizim bir şekilde dahil olmamız iyi bir sonuç verir miydi emin değilim. Diğer herkesle beraber sadece izlemekten gayet memnunum.

Succession'la tanınan yapımcılar Francesca Gardiner ve Mark Mylod, dizinin yaratıcı liderliğini üstlenecek. Gardiner, dizi sorumlusu ve baş yapımcı olarak da görev alacak. Mylod'un ise baş yapımcılığı üstlenmenin yanı sıra bazı bölümleri yönetmesi de planlanıyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU