İzleyiciler, belgesele konu olan cinayetin meşhur filme benzerliğine inanamıyor

"Bu kadar benzemesi çılgınca"

David Fincher'ın yönettiği Kayıp Kız'da Rosamund Pike, Ben Affleck'in canlandırdığı Nick'in ortadan kaybolan eşi Amy'yi oynamıştı (20th Century Studios)

Sosyal medya kullanıcıları, Ben Affleck'in 2014 yapımı filmi Kayıp Kız'da (Gone Girl) canlandırdığı karakterle hüküm giymiş katil Scott Peterson arasındaki benzerlik karşısında şaşkına döndü.

Affleck'in Peterson'a olan fiziksel benzerliği de internet kullanıcıları arasında şaşkınlık yarattı. 

Netflix belgeseli, tüyler ürperten cinayeti anlatıyor

Netflix'in yeni belgeseli Laci Peterson Cinayeti (American Murder: Laci Peterson), gösterime girer girmez izleyicilerin büyük ilgisini çekti.

Belgesel, gösterimde kaldığı ilk tam hafta olan 16-22 Ağustos'ta, ABD'de en çok izlenen yapım oldu. Tüyler ürperten gerçek suç hikayesini anlatan üç bölümlük dizi, bir haftada bir milyar dakika izlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok Reddit ve X (Twitter) kullanıcısı, Affleck'in Kayıp Kız'da canlandırdığı Nick Dunne karakterinin, 8 aylık hamile eşini katleden Peterson'a çok benzediğine dikkat çekti. 

Laci Denise Peterson, 2002'de çiftin Kaliforniya'daki evlerinden kaybolmuş, eşi Scott Peterson kayıp ihbarında bulunmuştu. 

Ertesi yıl, çiftin doğmamış çocuğunun kalıntıları San Francisco Körfezi kıyılarında bulunmuştu. 

2012 tarihli aynı adlı romandan uyarlanan Kayıp Kız'da da gizemli bir şekilde eşi ortadan kaybolan Nick Dunn, kısa sürede şüpheleri üzerine çekiyordu.

Yazar Gillian Flynn, Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda, romanının Peterson vakasına dayanmadığını söylemişti.

Sosyal medya kullanıcıları benzerlik karşısında şaşkına döndü 

Peterson davası, Kayıp Kız'ın resmen ilham kaynağı olmasa da bazı Reddit kullanıcıları, Affleck'in filmde, katil Peterson'a olan fiziksel benzerliği nedeniyle rol aldığına inanıyor.  
 

Scott Peterson, halen masum olduğunu öne sürüyor (Netflix)


Reddit kullanıcılarının gözden kaçırmadığı bir başka benzerlik de hem Peterson hem de Affleck'in canlandırdığı Nick'in, eşleri kaybolmadan önce başladığı yasak ilişkilerdi.

Bir Reddit kullanıcısı da, "Her iki vakada da basın toplantıları düzenlendi ve aileler tarafından nöbetler tutuldu" diye hatırlattı.

Netflix belgeselinin gösterime girmesinin ardından birçok X kullanıcısı, Affleck'in biyografik bir filmde Peterson'ı canlandırması gerektiği konusunda ısrar etti.

"Ben, kesinlikle Scott'ı oynamalı"

Benzerlik karşısında şaşkına dönen bir X kullanıcısı şöyle yazdı:

Scott Peterson ve Ben Affleck'in birbirine bu kadar benzemesi çılgınca. Kayıp Kız'da oynadığını biliyorum ama eğer Laci Peterson hakkında bir film yaparlarsa Ben, kesinlikle Scott'ı oynamalı.

Başka biri ekledi:

Netflix'te yeni Laci Peterson belgeselini izliyorum ve Ben Affleck'in Kayıp Kız'da canlandırdığı karakterin Scott Peterson'a bu kadar benzemesi resmen delilik. Her şeyiyle 10 üzerinden 10.

Şaşkınlığını gizleyemeyen üçüncü biri de şunları yazdı:

Laci Peterson'ın gerçek suç belgeseli ürkütücü. Ve Scott'ı her gördüğümde 'Lanet olsun' diyorum, Ben Affleck bir filmde onu oynamalı, benzer karanlık yüzleri var.

Scott Peterson 2004'te, hem birinci hem de ikinci dereceden cinayetten suçlu bulunmuştu.

Peterson'ın ölüm cezası 2020'de bozulmuş ve ertesi yıl şartlı tahliye imkanı olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çevrilmişti.

Dava, bunca yılın ardından kamuoyunun ilgisini çekmeye ve tartışmalara konu olmaya devam ediyor. 


Independent Türkçe, Daily Mail, Dexerto

DAHA FAZLA HABER OKU