Rus parlamenterden öneri: "Nafaka ödemeyenler cepheye gönderilsin"

"Ukrayna ordusu, Kursk'ta stratejik köprüleri havaya uçurdu"

Ukrayna ordusu, Kursk'ta imha ettiği köprülerle tampon bölge oluşturmayı amaçladığını savunuyor (AP)

Rusya Federal Meclisi'nin alt kanadı Devlet Duması'nın tartışmalı isimlerinden Vitali Milonov yine tuhaf bir öneriyle gündeme geldi.

Rus haber sitesi 360'a pazartesi günü verdiği söyleşide Milonov, nafaka borcunu ödeyemeyenlerin Ukrayna cephesine gönderilmesini teklif etti.

Parlamenter, parası olmadığı için nafaka ödemelerini yapamayan boşanmış erkeklerin sözleşmeli olarak askere alınmasını önererek şunları söylüyor: 

Çocuklarının parasını iç eden bu kişilere hayatı nasıl yaşayacaklarını ve çocuklarına nasıl faydalı olabileceklerini düşünmeleri için bir şans veriyoruz. Çocuk, ihtiyacı olan parayı alacak ve sonunda babasına saygı duymaya başlayacak.

Milonov, teklifin sadece yüklü nafaka borcu içindeki kişiler için geçerli olacağını belirterek şöyle devam ediyor:

Nafaka taksitlerinin 5-10 yıl boyunca tam ödenmediği, çocukların yarı aç kaldığı ve babanın ahlaksız biri olması nedeniyle yiyecek ve giyecek için yeterli paranın bulunamadığı durumlarla ilgileniyorum.

2016'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fiili liderliğini yaptığı Birleşik Rusya Partisi'nden Devlet Duması'na seçilen 50 yaşındaki Milonov, Moskova'nın Ukrayna istilasını açıkça destekleyen biri. Gönüllü olarak Eylül 2022'de Donbas bölgesinde cepheye gitmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milonov, 2022'de 8 yarışmacıdan hangisinin eşcinsel olduğunu bulmayı hedefleyen "Ben Gey Değilim" adlı bir realite şovu da sunmuştu.

LGBT karşıtı tavrıyla tanınan parlamenter, Ukrayna cephesini "seks oyuncaklarıyla bombalamayı" da teklif etmişti.

Siyasetçinin tartışmalı teklifi, Ukrayna'nın 6 Ağustos'ta başlattığı Kursk harekatı sürerken geldi.

Ukrayna ordusundan dün yapılan açıklamada, Kursk bölgesinden geçen Seym Nehri üzerindeki üç stratejik köprünün imha edildiği savunuldu. 

Analistlere göre, cumadan pazara kadar düzenlenen art arda saldırılarla köprülerin yıkılması, Rus güçlerinin ikmal faaliyetlerini zorlaştırabilir. Kursk valisinin danışmanı  Roman Alehin, Rus ordusunun bu sorunu aşabilmek için dubalardan geçici köprüler inşa ettiğini öne sürüyor. 

Amerikan gazetesi New York Times (NYT), iki tarafın iddialarının da bağımsız olarak doğrulanamadığını aktarıyor.

Ukraynalı analist Mikola Bieliyeskov, bu hamlenin Rusya'nın karşı saldırılarına önemli bir set oluşturacağını savunuyor. 
 

Vitali Milonov, homofobik söylemleriyle tepki çekiyor (AFP)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dünkü açıklamasında Kursk bölgesinde 92 yerleşim biriminin ele geçirildiğini bildirmiş ve ordunun ana hedefinin "tampon bölge" kurmak olduğunu söylemişti.  

Yaklaşık 1200 kilometrekarelik toprağı ele geçirdiklerini savunan Zelenski, Kursk harekatıyla Putin'in "kırmızı çizgilerinin blöf olduğunu gösterdiklerini" ileri sürüyor.


Independent Türkçe, RT, New York Times, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU