Peaky Blinders'ın senaristi Snoop Dogg'un diziye bakışını nasıl değiştirdiğini açıkladı

Rapçi, yaratıcısının dizinin evrensel doğasını görmesini sağlamış

(Netflix)

Peaky Blinders'ın yaratıcısı Steven Knight, rapçi Snoop Dogg'un ödüllü diziye bakışını nasıl değiştirdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cillian Murphy'nin gangster ve iş insanı Tommy Shelby'yi canlandırdığı dizi, 6 sezonun ardından 2022'de sona ermişti ve filmi 2025'te gösterime girecek.

Dizi Barack Obama, Julia Roberts, Brad Pitt ve Tom Cruise gibi ünlü yüzlerden oluşan etkileyici bir hayran kitlesine sahip olsa da Knight, dizinin gerçekte ne kadar büyük olduğunu ve her kesimden insan üzerinde yarattığı kültürel etkiyi fark etmesini sağlayan kişinin "Drop it Like it's Hot" şarkısıyla tanınan Snoop olduğunu söylüyor.

BBC'nin Desert Island Discs programına verdiği röportajda Knight, rapçinin dizinin kendisine "çete kültürüne nasıl girdiğini" hatırlattığını söylediğini açıkladı.

Her şey ailenin sizi içeride tutması, kötü şeyler yapmak için aileden kaçmak ve sonra ailenin sizi takip etmek için duygularını ve sadakatlerini değiştirmesi ve sonra tekrar kaçmakla ilgiliydi.

Peaky'de epey evrensel bir şeyler olduğunu anlamamı sağladı. O harika bir adamdı. Onunla konuşmak çok güzeldi.

Peaky Blinders'ı Birmingham'da işçi sınıfında yetiştiği döneme dayandıran Knight, bu sohbetin dizinin evrensel doğasını, "Doğu Avrupa'dan Buenos Aires'e kadar insanların aynı şeyi hissettiğini ve anladığını" ortaya koyduğunu söyledi.

İşçi sınıfı yaşamlarının tasviri hakkında daha önce de konuşan yazar, bunların "göz alıcı ve güzel" olabileceğini ve acınası bir durum olmadığını belirtmişti.

64 yaşındaki yazar, bu yıl Radio Times'a, BBC'nin yeni dizisi This Town'da hem mekan hem de toplum tasvirini doğru yapmaya hevesli olduğunu söylemişti.

Peaky'de olduğu gibi, yönetmenlere söylediğim ilk şey şuydu: 'Ne yazık, bu zavallı işçi sınıfı insanları! Burası güzel ve göz alıcı, burası Vahşi Batı, burası mitoloji.

Knight, kentsel alanları övmeye devam etmişti:

Eğer yüksek bir apartmanın tepesinde yaşıyorsanız tüm dünyayı görebilirsiniz, Dünya'nın eğimini görebilirsiniz. Bu yerlere belli bir zihniyetle baktığınızda gerçekten muhteşem olduklarını görürsünüz.

Knight, Sheridan Smith'in başrolünü oynadığı The Moorside'ı da yöneten dizi yönetmeni Paul Whittingon'la birlikte çalışıyor ve ikili, toplu konutlar da dahil işçi sınıfı mekanlarının enerjisini ve ruhunu yakalamayı amaçladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU