Kiev: Kursk saldırısı Rusya'daki durumu istikrarsızlaştırmayı ve güçlerini dağıtmayı amaçlıyor

Ukraynalı yetkili, “Saldırı halindeyiz. Amaç düşman mevzilerini dağıtmak, maksimum kayıp verdirmek, Rusya'daki durumu istikrarsızlaştırmak ve savaşı Rus topraklarına taşımak” ifadelerini kullandı

Rusya'nın Kursk kentinde Ukrayna tarafından bombalanan bir binanın önündeki apartman sakinleri / Fotoğraf: AP

Ukraynalı üst düzey bir güvenlik yetkilisi dün (cumartesi) yaptığı açıklamada, Moskova güçlerini ‘dağıtmak’ ve ‘Rusya'daki durumu istikrarsızlaştırmak’ amacıyla Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik saldırıya ‘binlerce’ Ukraynalı askerin katıldığını söyledi.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, “Saldırı halindeyiz. Amaç düşman mevzilerini dağıtmak, maksimum kayıp verdirmek, Rusya'daki durumu istikrarsızlaştırmak ve savaşı Rus topraklarına taşımak” ifadelerini kullandı. Yetkili ayrıca, operasyonun Ukraynalıların ‘moralini yükselttiğini’ belirtti.

Yetkili, Ukrayna'nın Rusya'ya girmesinin doğu cephesindeki Rus taarruzunu zayıflatmadığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı bugün (pazar) yaptığı açıklamada, hava savunma birimlerinin sınıra yakın Kursk bölgesi üzerinde Ukrayna tarafından fırlatılan 14 insansız hava aracı (İHA) ve dört Tochka-U taktik balistik füzesini imha ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Moskova'nın yüzlerce kilometre güneyindeki Voronej bölgesi üzerinde 16 İHA’nın ve Belgorod sınır bölgesi üzerinde de üç İHA’nın düşürüldüğü belirtildi. Bakanlığın Telegram üzerinden yaptığı açıklamaya göre bir İHA Bryansk bölgesi üzerinde, bir diğeri de Orlov bölgesi üzerinde imha edildi.

Konuyla ilgili olarak Ukrayna acil servisinden bugün yapılan açıklamada, Rusya'nın Kiev'e yönelik hava saldırısında bir adam ve dört yaşındaki oğlunun öldüğü, üç kişinin de yaralandığı bildirildi. Acil servislerin Telegram üzerinden yaptığı açıklamaya göre yaralılar arasında 13 yaşında bir çocuk da bulunuyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU