Hollywood yıldızı, meşhur rolüyle iki Guinness Dünya Rekoru birden kırdı

Rol arkadaşı Hugh Jackman'ı da geride bıraktı

2004 yapımı Blade: Trinity'de başroldeki Wesley Snipes'a Ryan Reynolds ve Jessica Biel eşlik etmişti (New Line Cinema)

Wesley Snipes, gösterime girer girmez sinema salonlarını dolduran Deadpool & Wolverine'de Blade rolüyle beklenmedik bir şekilde ortaya çıkarak iki Guinness Dünya Rekoru kırdı.

25 yıl 340 gün sonra döndü

Guinness Dünya Rekorları'na göre, 62 yaşındaki aktörün "Gündüz Gezen" diye adlandırılan meşhur yarı vampir rolüyle dönüşü, karakteri ilk kez 1998 yapımı Bıçağın İki Yüzü'nde (Blade) canlandırmasından 25 yıl 340 gün sonra gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böylece Snipes, bir Marvel karakterini canlı çekimle en uzun süre canlandıran aktör oldu. 

Snipes, Wolverine rolüyle ilk kez 24 yıl önce 2000 yapımı X-Men'de görünen rol arkadaşı Hugh Jackman'ı da geride bıraktı.

Guinness'in hesaplamalarına göre, Blade'in filmdeki sürpriz kameosu bir rekor daha kırdı. Snipes artık, rol aldığı iki Marvel filmi arasında en uzun boşluk olan aktör.

Snipes'ın meşhur karakteri canlandırdığı son film, 2004 yapımı Blade: Trinity'ydi. Bu film, Shawn Levy imzasını taşıyan Deadpool & Wolverine vizyona girmeden 19 yıl 231 gün önce izleyiciyle buluşmuştu.

Yeni Blade serisi yılan hikayesine döndü

Marvel, son birkaç yıldır başrolünde Mahershala Ali'nin yer alacağı yeni bir Blade serisini hayata geçirmeye çalışıyor. Pek çok engelle karşılaşan proje, yönetmen koltuğunu emanet etmek için bir kez daha yetenek arayışında. 

Yönetmen Yann Demange'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı projeden ayrıldığı haziranda duyurulmuştu.

Yeni Blade, 2022 sonbaharında prodüksiyona girmeye hazırlanırken, 2020 yapımı Mughal Mowgli'yle (Mogul Mowgli) tanınan yönetmen Bassam Tariq da yaratıcı farklılıklar nedeniyle filmden ayrılmıştı.

Esprili gönderme

Snipes, Deadpool & Wolverine'de bir türlü hayata geçirilemeyen projeye esprili bir şekilde atıfta bulunarak, sinemaseverlerin beyazperdede göreceği tek Blade'in kendisi olduğunu söylüyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU