Trump'ın niye sık sık Hannibal'dan bahsettiği ortaya çıktı

Eski başkanın göçmenler hakkında konuşurken kullandığı bir kelimenin anlamını karıştırmasından basit şakalar yaptığına çeşitli tahminler var

Trump'ın mitinglerinde kurmaca seri katile yaptığı göndermeler mayısa kadar uzanıyor (Reuters)

Donald Trump'ın kampanya mitinglerinde kurmaca yamyam seri katile yaptığı, tekrarlayan ve tuhaf göndermeler hakkındaki spekülasyonlar uzun süredir devam ediyor.

Tahminler eski ABD Başkanı'nın göçmenler hakkında konuşurken kullandığı "asylum" (Bu ifade, İngilizcede hem iltica hem de akıl hastanesi anlamına geliyor -çn.) kelimesinin anlamını karıştırmasından basit şakalar yaptığına kadar uzanıyor, gerçi Trump yakın zamanda ünlü katilin gerçek olduğunu ima etmiş gibiydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat The Independent, Trump'ın Dr. Lecter ve Kuzuların Sessizliği (Silence of the Lambs) hakkında kafa karıştıran göndermelerinin anlamını doğrudan sorduğunda eski başkanın kampanya ekibi biraz kısa bir açıklama yaptı.

Trump'ın bir kampanya sözcüsü "Başkan Trump ilham verici ve yetenekli bir hikaye anlatıcısı ve popüler kültüre yaptığı göndermeler seyircilerle ve seçmenlerle başarılı bir şekilde bağ kurabilmesinin birçok nedeninden biri" dedi.

Hannibal Lecter karakteri, yazar Thomas Harris tarafından yaratılmıştı. Karakter, Harris'in 1988'deki romanı Kuzuların Sessizliği'nde yer alıyordu. Daha sonra 1991'de romanla aynı ismi taşıyan film uyarlamasında Hannibal Lecter'ı oyuncu Anthony Hopkins canlandırmıştı.
 

anthony-hopkins.jpg

Anthony Hopkins, 1991'de Kuzuların Sessizliği'nin film uyarlamasında Hannibal Lecter'ı canlandırmıştı (Orion Pictures)


Bu bağlantının filmin yıldızı Sör Anthony Hopkins'i dehşete düşürdüğü bildirilmişti.

Trump, kampanya konuşmalarında Hannibal'dan defalarca bahsetmiş ve bu ay, hem geçen hafta Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ndeki kabul konuşmasında hem de çarşamba günü Kuzey Karolina'daki mitinginde Hannibal'ın konusunu açmıştı.

Trump bu hafta Kuzey Karolina'nın Charlotte kentindeki mitinginde şöyle demişti:

Biliyor musunuz, ben 'hayatını kaybetmiş büyük Hannibal Lecter' deyince çıldırıyorlar, tamam, 'Neden Hannibal Lecter'dan bahsediyor ki? Bilişsel bir sorunu olmalı' diyorlar.

"Bunlar gerçek hikayeler. Kuzuların Sessizliği'nden Hannibal Lecter tatlı bir adam" diye devam etmişti.

Seni yemekte görmek istiyor. Yemekte seni istiyor.

Geçmişte, Trump'ın kurmaca seri katile hayranlığına dair tahminde bulunanlar, Trump'ın karakterden yalnızca göçmenler hakkında konuşurken bahsettiğini vurgulayarak, eski başkanın bir şekilde iltica başvurusunda bulunanlarla Dr. Lecter'in kaldığı yer olan akıl hastanesini mi karıştırdığı sorusunu ortaya atmıştı. 

Trump "milyonlarca" göçmenin ABD'ye girmek için geldiği yerler arasında "akıl hastanelerini" de sıklıkla saymıştı. Göçmenlerin "cezaevleri ve hapishanelerden" geldiğini de söylemişti.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU