Küresel iletişim kesintisi: Netflix izleyicilerine göre "film gerçek oldu"

Geçen yıl gösterime giren gerilim, listelerin zirvesine çıkmıştı

Dünyayı Ardında Bırak, prömiyerini 25 Ekim 2023'te Los Angeles'ta gerçekleşen AFI Fest'te yapmıştı (Netflix)

Cuma günü yaşanan bilgisayar kesintileri, Netflix izleyicilerine geçen yıl gösterime giren bir filmi hatırlattı.

İzleyiciler Microsoft kesintisini felaket filminde yaşananlara benzeterek kıyamet senaryosunun gerçeğe dönüştüğünü öne sürdü. 

Dünya genelinde 8,5 milyon bilgisayarın etkilendiği tahmin edilen kesintide bankalar, hastaneler, havayolu şirketleri en ağır darbeyi aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Microsoft sorunu araştırırken, siber güvenlik şirketi CrowdStrike, kesintinin hatalı bir güvenlik güncellemesinden kaynaklandığını belirtti.

Crowdstrike kesintinin siber saldırıdan kaynaklanmadığını açıklasa da izleyiciler, durumu Netflix'in 2023'te gösterime giren Dünyayı Ardında Bırak (Leave the World Behind) filmiyle karşılaştırmaktan kendilerini alamadı.

Yönetmen Sam Esmail'in Rumaan Alam'ın 2020 tarihli kitabından uyarladığı felaket filmi, ABD'ye yönelik bir siber saldırıyla başa çıkmaya çalışan iki aileye odaklanıyordu.

Kaos yoğunlaştıkça, Oscarlı Mahershala Ali tarafından canlandırılan G.H. adlı karakter, Amerikan toplumunun üç aşamalı bir komplonun içine sürüklendiğini açıklıyordu.
 


Filme göre planın birinci aşaması, siber saldırıyla ülkenin iletişim ve ulaşım sistemlerini çökertmekti.

"Birinci aşamaya mı uyandık?"

Twitter'da filmi hatırlatan bir kullanıcı şöyle yazdı: 

Dünyayı Ardında Bırak'ın birinci aşamasına mı uyandık? Bu ikinci Microsoft kesintisi... Görünüşe göre birkaç ay önceki Teams kesintisi bir testti.

Bir başkası, "Dünyayı Ardında Bırak gerçek oluyor" diye yazarken üçüncü bir kişi ekledi: 

Dünyayı Ardında Bırak'ı izleyip de Microsoft kesintisinin ürkütücü derecede benzer olduğunu hissetmeyen var mı?

Filme gönderme yapan bir diğer sosyal medya kullanıcısı şöyle yazdı:

Netflix filmi Dünyayı Ardında Bırak'ı biliyor musunuz? Görünüşe göre bugün onun için test çalışması yapıyorlar.

Filmin yapımcılığını Barack ve Michelle Obama'nın prodüksiyon şirketi Higher Ground'un üstlendiğini hatırlatan bir izleyiciyse şu ifadeleri kullandı:

Dünyayı Ardında Bırak, Obamalar tarafından siber saldırılar ve 'küresel iletişim kopukluğu' hakkında hazırlanan yeni bir Netflix filmi.

Dünyayı Ardında Bırak'ın (Leave The World Behind) başrollerinde Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali ve Myha'la Herrol gibi yıldız isimler yer alıyor. 

Dünyayı Ardında Bırak, 8 Aralık'ta Netflix'te gösterime girmişti. İzleyiciler, Türkiye'de ve dünyanın pek çok yerinde en çok seyredilenler listesinde anında zirveye çıkan filmin performanslarını ve sinematografisini övmüştü.


Independent Türkçe, Dexerto, Daily Beast

DAHA FAZLA HABER OKU