Liste başı filmin yönetmeni, tartışma yaratan finale açıklık getirdi

46 yaşındaki yönetmen, izleyicileri ikiye bölen uyarlamanın sonunun neden kitaptan farklı olduğunu anlattı

Filmin başrollerinde Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali ve Myha'la Herrol gibi yıldız isimler yer alıyor (Netflix)

Dünyayı Ardında Bırak'ın (Leave the World Behind) yönetmeni Sam Esmail, psikolojik gerilimin sonuyla ilgili açıklamada bulunarak filmin uyarlandığı kitaptan neden farklı olduğunu anlattı.

Türkiye'de Netflix'in en çok izlenen filmi durumundaki gerilim, Amerika Birleşik Devletleri genelinde büyük bir siber saldırı ve ülke çapındaki kriz sırasında iki aileyi takip ediyor. 

*Buradan sonrası filmin sonuyla ilgili spoiler içerir, bizden uyarması*

Filmin sonu, saldırının ülkeyi istikrarsızlaştırmak için üç aşamalı bir plan kullandığını ortaya koyuyor ve bunun iç savaşın başlangıcı olacak bir darbe olduğu ima ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vulture'a röportaj veren Esmail, Dünyayı Ardında Bırak'ın sonunu açıklayarak filmin neden kitaptan daha somut bir finale sahip olduğunu ortaya koydu. 

46 yaşındaki yönetmen, hikayenin film aracılığıyla anlatılması nedeniyle daha somut bir açıklamaya ihtiyaç duyduğunu, yine de gizemin tam olarak çözülmeden bırakıldığını belirtti.

"Doğru soruları harekete geçirdi"

"Edebi bir ortamda daha soyut olabilirsiniz çünkü bir şey okurken hayal gücü size bırakılmıştır" diyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Daha çok yoruma açık olması beklenir. Oysa bir filmde bazı cevaplar söz konusu olduğunda izleyicilerin biraz daha fazla desteğe ihtiyacı vardır.

Kitabın sonundaki tonu benimsemek istediğini söyleyen Esmail ekledi:

Biraz daha fazlasını vermek istedim çünkü sinemada soyutlama konusunda çok ileri gidebileceğinizi düşünüyorum. Size neler olduğuna dair anlık bir görüntü gösteriliyor ama bundan sonra ne olacağını ya da buna neyin sebep olduğunu tam olarak bilmiyorsunuz. Bence bu, filme koymak istediğim doğru türden soru ve dürtüleri harekete geçirdi.

Esmail'in filmi, olayların sebebinin ABD ordusu içinde patlak verdiği ima edilen bir darbe olduğu fikrini uyandırıyor. 

Rumann Alam'ın kitabıysa bu açıklamayı daha muğlak bırakıyor ve bunun bir iklim krizi ya da ipleri elinde tutan başka bir gizemli güç olabileceğini belirtiyordu. 


Independent Türkçe, Vulture, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU