Djokovic, Wimbledon finalindeki yıkıcı Carlos Alcaraz yenilgisini değerlendirdi

Djokovic, Merkez Kort'ta 6-2 6-2 7-6(4) yenilirken Alcaraz 4. grand slam şampiyonluğunu elde etti

Novak Djokovic, Merkez Kort'ta rakibine karşı set kazanamadan mağlup oldu (Reuters) 

Wimbledon tek erkekler finalinde Carlos Alcaraz'ın straight-sets (hiç set kaybetmeden) galibiyeti sonrasında Novak Djokovic, rakibinin "eksiksiz tenisini" övdü.

Alcaraz rakibine 6-2 6-2 7-6(4) üstünlük kurarak henüz 21 yaşında, art arda ikinci Wimbledon ve 4. grand slam şampiyonluğunu kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üçüncü setin sonunda Djokovic üç şampiyonluk puanını kurtarmayı başararak tie-break'e zorladı ama 37 yaşındaki oyuncunun 25. grand slam beklentisi devam ederken bu, Alcaraz'ı durdurmak için yeterli değildi.

Ateşli Alcaraz'la yüzleşmek nasıldı diye sorulduğunda Djokovic şöyle cevap verdi:

Bugün kesinlikle çok başarılıydı. Elbette istediğim sonuç bu değildi, ilk iki sette yeterli seviyede değildim. Ama Carlos'a hakkını vermeli, eksiksiz bir tenis oynadı, kortun gerisindeyken, servis atarken… Onu zorlamaya çalıştım, maçı biraz uzatmak için üç maç puanını kurtardım ama olacağı yokmuş.

Tebrikler, kesinlikle kazanmayı hak eden bir galiptin.

Djokovic bu yaz, turnuvaya yalnızca iki hafta varken ameliyata girdikten sonra All England Club'da bulunmaktan bile emin değildi ama iyileşerek 10. defa Wimbledon finaline ve 6. defa ikinciliğe kadar ilerledi.  

"Çok gurur duymalıyım" dedi.

Finalden 10 dakika sonra, tam şu anda biraz hayal kırıklığı yaşıyorum ama son birkaç haftayı, son 4-5 haftayı, yaşadıklarımı, ekibimin ve ailemin yaşadıklarını düşününce çok memnun olduğumu söylemeliyim.

Wimbledon her zaman çocukluk hayalimdi. Bu korta her adım attığımda ilk seferki gibi hissediyorum. Çocukluk hayalimi yeniden gerçekleştiren bir çocuğum, bu yüzden teşekkür ederim.

Djokovic koç ekibine, eşine ve çocuklarına teşekkür etti ve şaka yaparak oğlu Stefan'ın tenis oynamaması gerektiğini çünkü onu izlerken babasının sinirlerinin yıpranacağını söyledi. "Ama gerçekten bu yolda ilerlemek istersen seni desteklerim" diye ekledi.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU