Bekir Bozdağ: Kim ispat ederse, sahip olduğum tüm malvarlığımı ona hibe etmeyi taahhüt ediyorum

Bozdağ gizli tanığın iddiaları için “Abdestimizden şüphemiz yok, hiçbir vakitte olmadı, elhamdülillah” dedi

Fotoğraf: AA

Gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr'de yayımlanan "Selçuk Özdağ İçin Talimat Verenlere Dokunulsaydı…" başlıklı yazısında, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü elebaşlarından olan, kırmızı bültenle aranan ve Macaristan'da yakalanan Serdar Sertçelik'e ilişkin hazırlanan iddianamede Bekir Bozdağ'a yönelik iddiaları aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sertçelik’in ifadesinde Bozdağ hakkında şu iddialarda bulundu:

İ. abi ben firarken, eve geldi. Bozdağ’ı aradı. O zaman Bozdağ, Adalet Bakanı. Bozdağ’ın hukuk bürosu var, dışardan iş hallettirdiği… Bozdağ, meclise çağırdı İ. abiyi. ‘Grup toplantısına gidiyoruz, gel görüşelim’ diye. İ. abi gitti, konuştu. O zaman 400 bin Euro verdim Bozdağ’ın hukuk bürosuna. Dosyamı bozdular.

İ.Y., Bozdağ’la yanımda konuştu megafondan. Sonra meclise gitti, görüştüler. 400 bin Euro istediler, verdim. Sonra yakalandım. Zaten yakalanmasam olmuyordu. Cezaevine girdim, beşinci ayda tahliye oldum.

Bekir Bozdağ: Şhsıma yapılmış apaçık bir iftiradır

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bozdağ, şunları kaydetti:

Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan haberlerde yer alan Ayhan Bora Kaplan dosyasının gizli tanığı Serdar Sertçelik tarafından ortaya atılan iddialar, şahsıma yapılmış apaçık bir iftiradır. Buradan açıkça ilan ediyorum; bu iftiranın doğru olduğunu kim ispat ederse, sahip olduğum tüm malvarlığımı ona hibe etmeyi, saygın Türk kamuoyu önünde taahhüt ediyorum. Hakkımdaki iftiraların araştırılması ve müfterilerin cezalandırılması için avukatım aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Abdestimizden şüphemiz yok, hiçbir vakitte olmadı, elhamdülillah.

 

AA, Halktv 

DAHA FAZLA HABER OKU