2024 Paris Olimpiyatları açılış törenindeki en iyi kıyafetler

26 Temmuz'da başlayan 2024 Paris Olimpiyatları 11 Ağustosta son bulacak

ABD Takımı'nın Paris Olimpiyatları'ndaki kıyafeti (AP)

Özel dikimden geleneksel folklordan esinlenen işlemelere kadar, 2024 Paris Olimpiyatları'na dünyanın dört bir yanından gelen takımlar kendi kültürlerini yansıtan kıyafetler giyiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

26 Temmuz'da her takımdan sporcular Işıklar Şehri'ndeki Sen Nehri'nde yelken açtı ve yaz oyunlarının başlangıcını, daha öncekilere hiç benzemediği söylenen ve merakla beklenen açılış töreniyle simgeledi. Olimpiyat tarihinde ilk kez, açılış şenlikleri bir stadyum yerine dışarıda, dar su kaynağı üzerinde yapıldı. Favori takımları teknelerle teker teker geçerken, taraftarlar nehir kıyısından onları izleyip el sallayabildi.

Açılış kutlamaları öncesinde, dünya çapında tasarımcılar her takım için üniformalar hazırladı ve heyecan yaratmak için internet üzerinden ilgi çekici ön gösterimler paylaştı.

ABD Takımı, 2008'den bu yana Olimpiyat kıyafetlerini Ralph Lauren'e yaptırıyor. Bu yıl marka, takımların açılış töreni kıyafetleriyle ulusun mevcut yurtseverliğine saygı duruşunda bulundu. Kadın ve erkek sporculara çizgili düğmeli gömlekler, açık renk denimler ve Olimpiyat sembolünün karşısında Ralph Lauren logosu bulunan polo tarzı takım ceketleri giydirilecek. Kırmızı, beyaz ve lacivert tonları kıyafetleri süsleyecek: Amerikan bayrağı akademi modasında yeniden hayal edildi.

Öte yandan Moğolistan, Haiti ve Çek Cumhuriyeti gibi diğer ülkeler de açılış töreni üniformalarını zamana meydan okuyan geleneklerinden esintiler taşıyacak şekilde tasarladı. Tasarımcılar, her bir takımın ulusal mirasının yönlerinin belirgin olmasını sağlamak için dikişleri bilinçle attı ve kumaşları dikkatlice seçti.

İşte Paris 2024 Olimpiyat açılış töreni üniformalarının en ilgi çekicilerinden 6'sı

Moğolistan

Değerli tasarımcılar Michel Choigaalaa ve Amazonka Choigaalaa, Moğolistan'ın Olimpiyat üniformalarını üçüncü kez hazırladı. Ortak markaları Michel & Amazonka, Instagram'da yaptıkları bir paylaşımla zarif kıyafetleri gözler önüne serdi. Kadın sporcular için uzun beyaz pilili etekler, krem rengi sivri burunlu babetler, işlemeli yelekler ve beyaz pamuk giysiler, kırmızı sarkık küpeler ve siyah cüzdanlar gibi aksesuarlarla birlikte gösterildi. Erkek yarışmacılarsa fildişi pantolonla birlikte mavi, kırmızı ve altın rengi kıyafet giyecek. Ülkenin folklorundan göksel çizimler ve hayvan sembolleri baştan sona incelikle işlenmiş.

Hem erkek hem de kadın sporcuların seçebilecekleri iki görünüm bulunurken, Moğol bayrağını taşıyanlar da buryat ve gutal gibi kendilerine özgü kıyafetler giydi.
 


Çek Cumhuriyeti

26 Temmuz'da Çek Cumhuriyeti Takımı mavi lekeli naylon trençkotlar giydi. ALPINE PRO ekibi ve bireysel tasarımcı Jan Černý arasında anlamlı bir işbirliğiyle hazırlanan kaban, ülkenin Çek 'baloňák' ceketine benziyor.

Sporcular uzun ceketlerin altına uzun siyah pantolonlar ve kısa kollu yakalı polo tişörtler giyecek. Her bir tişörtün üzerinde pikselli siyah, kırmızı ve beyaz baskı, giysinin omuzlarına kadar uzanıyor. İster sporcunun bileğine, ister bacağına ya da boynuna bağlanmış olsun, her oyuncu takımını mavi desenli yeşil bir bandanayla eşleştirecek.
 


Haiti

Haiti'nin açılış töreni üniformaları, modaya uygun stil ipuçlarını canlı güzel sanatlar baskılarıyla birleştirerek moda meraklılarına hitap ediyor. Stella Jean'in ürettiği baldırın ortasında biten pileli etekler ve uzun pantolonlarda Haitili ressam Philippe Dodard'ın "Passage" adlı eseri yer alıyor. Her bir etek, özel dikim mavi düğmeli gömlekler, mavi astarlı yakalı beyaz kısa kollu yelekler, saten kemer ve bağcıklı beyaz topuklu botlarla eşleştirilmiş. Şamre kumaştan gömlekler ülkenin "mavi pamuğundan" yapılmış.

Erkek üniformaları arasında Dodard eserinin olduğu düz paça pantolonlar, mavi cepli ceketler, uyumlu yakalı gömlek ve saten kravat var. Ceketler geleneksel Guayabera gömleğinden esinlenmiş.
 


İrlanda

İrlanda'nın 2024 Paris Olimpiyatları için hazırladığı açılış töreni üniformaları Laura Weber tarafından tasarlandı. Karmaşık işlemeli kıyafetler yaratmasıyla tanınan lüks moda tasarımcısı, hem erkek hem de kadın sporcular için bembeyaz bir kıyafet tasarladı.

İrlanda Takımı'ndaki her yarışmacı, yonca broşlu ve altın detaylı çift düğmeli bir ceket giydi. Weber, beyazın gelecek umudunun sembolü olduğuna dair Antik Yunan inancını simgeleyen tek renkli beyazı tercih etti.
 


Meksika

Oaxaca, San Miguel de Allende ve Michoacán'a yapılan övgüler Meksika'nın Olimpiyat açılış töreni kıyafetlerinin ceket kollarında güzel bir şekilde tasvir edilmiş. Men's Fashion Official'ın tasarladığı pembe ve beyaz ceketler, grafik çizimlerle süslenmiş siyah tişörtlerin üzerine giyilerek sokak tarzı bir takım oluşturuyor.
 


Türkiye

Türkiye Takımı, Türkiye'nin 1934'te kurulan önde gelen moda evi Vakko'nun çalışmalarını onurlandırıyor. Vakko, ülkenin açılış töreni görünümünü bir öğrenci modeli göz önünde bulundurarak tasarladı. Kadın sporcular birkaç seçenek arasından seçim yapacak: Mavi ve beyaz çizgili takım elbise ceketi veya kırpılmış kırmızı, beyaz ve açık mavi çizgili bir hırkayı, ayarlanabilir bel bantlı pantolon veya diz üstü pileli eteklerle eşleştirecekler. Erkek sporcular kendi kırmızı ve beyaz çizgili ceketlerini giyiyor.
 



independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU