Suudi Arabistan’ın gelecekle el sıkışma kararlılığı

Fotoğraf: Sosyal medya

Suudi Arabistan'ın 2034 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak üzere hazırladığı dosyanın tamamlanmasının ve resmî açıklamanın son aşamasına gelinmesinin ardından, ülkenin bu büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yapmak üzere yaptığı hazırlıklara ilişkin detaylar ve haberler medyada yer almaya başladı.

Suudi Arabistan’ın tek başına ev sahipliği yapacağı FIFA Dünya Kupası, 48 uluslararası takımın katılımıyla FIFA tarafından onaylanan heyecan verici bir turnuva olacak. 

Eskiden FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak, başka bir ülke ya da ülkelerle paylaşılsa bile, dünyadaki herhangi bir ülke için büyük bir başarı olarak kabul ediliyordu. Peki ya bu organizasyona tek başına ev sahipliği yapmaya ne demeliyiz?

Bu turnuva sadece bir grup futbol takımına ev sahipliği yapmak, sonra içlerinden birinin kupayı almasıyla sınırlı bir şey değil! Aksine bu, çok büyük kültürel, ekonomik, siyasi, turistik ve medyatik bir olay.

FIFA Dünya Kupası, ev sahibi ülkenin organizasyonel, beşeri ve güvenlik yeteneklerinin gerçek bir testidir. Ayrıca ülkenin altyapısı ve insanları arasındaki misafirperverlik kültürünün canlı bir göstergesidir. Her şeyin ötesinde, ev sahibi ülkedeki futbol endüstrisinin sportif seviyesindeki bir değişim ve dünya futbol sahnesindeki bir tanıtımıdır.

Kısacası bu organizasyon ev sahibi ülkenin, yetişkinler dünyasındaki ve küresel medeniyetler konseyindeki konumunun bir teyididir. Bu nedenle halklar ve ülkeler bu etkinliği kutlar ve bu turnuvayı kazanmak ulusal bir zafer olarak kabul edilir. Bu organizasyon futbolun dünyadaki ilk popüler spor olduğuna dikkatleri çeker.

Suudi Arabistan Başbakanı ve Veliaht Prensi, Vizyon 2030’un fikir babası Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan'ın bu uluslararası ev sahipliğine ilişkin hedefine dikkat çekerek, “Dünyanın dört bir yanındaki futbol severleri mutlu etmeyi, büyük bir tarihi kültürel mirasa dayanan çeşitli turizm, kültür ve spor deneyimlerinin tadını çıkarmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

O halde bu, geniş topraklarında kadim Arap medeniyetlerinin mirasını barındıran Suudi Arabistan'ın görkemli geçmişinin ve kültürel mirasının sunulduğu çok katmanlı bir bakış açısıdır.

Bu, deneysellikten ve dünyayla olumlu etkileşimden korkanları tanımayan bir geleceğe doğru yolculuktur...

Bu, Ortadoğu'daki çalkantılı siyasi ve güvenlik dalgalarına, yıkım yaratıcılarının, kaos severlerin ve ölüm bekçilerinin Ortadoğu'nun yeniden canlandırılmasını engelleyen ısrarlı çabalarına rağmen Kral Selman tarafından kutsanan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından yönetilen Suudi Arabistan'ın yolculuğudur...

Hayat içimizdeki son arzuya kadar yaşanmalı; korkmadan keşfedilmeli… Biz Araplar, işlerimizi akıllıca yönetir ve cehalet tüccarlarını, yıkımın ve çorak toprakların efendilerini görmezden gelirsek, diğer uluslardan daha az ya da daha zayıf olmadığımızın farkına varırız.

Suudi Arabistan'ın 2034 FIFA Dünya Kupası sloganı: ‘Birlikte büyüyoruz…’

 

Şarkul Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU