İsrail Dışişleri Bakanı, yaptığı Türkçe paylaşımla İmamoğlu'na mesaj gönderdi

"Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim"

Fotoğraf: Reuters

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesaplarından Türkçe bir paylaşım yaptı.

Katz paylaşımında şu ifadeler yer verdi:

"Recep Tayyip Erdoğan, tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor.

Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye'nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor.

Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırıyor"

İsrailli bakanın paylaşımının sonunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek, "Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim" ifadelerini kullanması dikkat çekti.


Ekrem İmamoğlu'ndan Katz'a yanıt

İBB Başkanı İmamoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın paylaşımına X üzerinden yanıt verdi.

İmamoğlu paylaşımında, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman" ifadelerini kullandı.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, "Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir. Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir" dedi.


İmamoğlu, İsrail'e tepki göstermişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün İstanbul'da katıldığı bir törende Haniye suikastına tepki göstermişti.

Tören sırasında konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, Filistin ve Ukrayna'da yaşanan acılara dikkat çekerek, savaşa ve teröre karşı olduklarını vurguladı. 

İmamoğlu, "Biz, 'savaşa hayır' derken, sadece 'savaşa hayır' değil, 'teröre de hayır' diyoruz. Terörist eylemlere de hayır diyoruz. Ama terörist eylemi kendi eliyle üreten ve bir suikasta dönüştüren bir süreci yöneten ülkenin bu tavrına da 'hayır' diyor ve kınıyoruz. Bir ülke, bir devlet, terörist eylemle suikast düzenliyorsa, bu o devletin ve o milletin yaşamı boyunca alnından silemeyeceği bir kara lekedir" ifadelerini kullandı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU