İsrailli bakan "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor" dedi, Türkiye tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Fidan, Katz’ın açıklamalarını eleştirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ve işgaline sert tepki göstererek, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirerek, “Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin” ifadelerini kullandı.

Yılmaz ve Fidan’dan İsrailli bakana tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından, Katz'ın Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki göstererek şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:

Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaş suçlarıyla yargılanan, Gazze’de kalıcı ateşkes ve barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan, insani değerlerin içini boşaltan Netanyahu yönetiminden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir. Köklü geleneği olan demokratik bir hukuk devleti olarak; mazlum Filistin halkını, hangi dinden olursa olsun herkes için adaleti, bölgesel istikrarı ve küresel barışı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık er geç kazanacak. Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu ise tarihte yaşanandan farklı olmayacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler." ifadesini kullanan Fidan, tarihin bütün soykırımcılar ve destekçileri için aynı şekilde sonuçlandığını hatırlattı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU