Tarih yazacak: Deadpool & Wolverine gözünü rekora dikti

Serinin ilk filmi tarihe geçmişti

47 yaşındaki Ryan Reynolds ve 55 yaşındaki Hugh Jackman'ın başrolleri paylaştığı film, Türkiye'de ABD'den iki gün önce, 24 Temmuz Çarşamba günü gösterime girecek (Walt Disney Studios Motion Pictures)

Gösterime girmesine üç hafta kala, Deadpool & Wolverine'in pençeleri son derece keskin görünüyor.

Ryan Reynolds'ın ünlü süper kahraman serisinin Marvel Stüdyoları yapımı üçüncü filmi, 26-28 Temmuz hafta sonu boyunca, ABD'de en az 160 milyon ila 165 milyon dolar arasında bir hasılat elde etmeyi hedefliyor.

En yüksek açılış hasılatı

Bu kazanç bugüne kadar yılın en iyi başlangıcı ve R derecelendirmeli (17 yaşından küçüklerin filmi bir yetişkinle birlikte izleyebilmesi) bir film için şimdiye kadarki en yüksek açılış hasılatı olacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştirmenler, bunun Marvel Sinematik Evreni'nin tam da ihtiyaç duyduğu taze kan olduğu konusunda da hemfikir.

Shawn Levy'nin yönettiği Deadpool & Wolverine'de Reynolds eğlenceyi seven, ağzı bozuk anti kahraman Deadpool/Wade Wilson'ı canlandırırken Hugh Jackman ise içe dönük, gergin Wolverine/Logan'ı oynuyor.

Wolverine, X-Men film evreninin en popüler karakteriydi ve son olarak 2017'de ismini verdiği film Logan'da görülmüştü.

İlk Deadpool tarihe geçmişti

İlk Deadpool, Şubat 2016'da gösterime girdiği ABD'de ilk hafta sonunda 133,7 milyon dolar hasılat yaparak tarihe geçti. 

Bu, R derecelendirmeli bir film için şimdiye kadarki en büyük başlangıçtı ve bir süper kahraman filminin kısıtlayıcı derecelendirmeye rağmen büyük kalabalıklar çekebileceğini kanıtladı. Deadpool'un bu rekoru hâlâ geçerliliğini koruyor. 
 


İki yıldan biraz daha uzun bir süre sonra Deadpool 2 gösterime girdi ve ilk hafta sonunda 125,5 milyon dolarlık hasılat elde etmeyi başardı.

Grevlerden etkilendi

Senaryoyu Deadpool'un deneyimli yazarları Paul Wernick ve Rhett Reese'in yanı sıra Zeb Wells'le birlikte kaleme alan Levy'yle Reynolds, geçen yılki Hollywood grevleri sırasında prodüksiyonu durdurmak zorunda kalmıştı. 

Oyuncu ve senaristlerin grevi sona erdiğinde kasımda prodüksiyon yeniden başladı ve merakla beklenen süper kahraman filmi, vizyon tarihine yetişebildi.

Filmde başroldeki Ryan Reynolds ve Hugh Jackman'a Jennifer Garner, Matthew Macfadyen, Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams ve Karan Soni gibi isimler eşlik ediyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU