Taciz iddiası Kayseri’de infial yarattı: Suriyelilerin işyerleri ve araçları ateşe verildi

Kayseri’de yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğa taciz ettiği sonrası toplanan kalabalık yabancılara ait işyerleri ve araçları ateşe verdi

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Danişmentgazi Mahallesi’nde  iddiaya göre yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki bir çocuğu taciz ederken yakalandı. Olayın ardından tepki gösteren bir gruplar taşkınlık çıkarttı.

Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu mahallelerinde kalabalık gruplar; yabancı uyruklulara ait araçlara ve işyerlerine zarar verdi.  Olaylarda yaralanan 10 polis hastanelerde tedavi altına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olaylarla ilgili Kayseri Valiliği bir açıklama yaptı. Suriye uyruklu küçük yaştaki çocuğa taciz iddiasıyla Suriyeli bir şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen yazılı açıklamada, "Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızı itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur.

GRWTPlMbkAAeM9Z.jpeg
Fotoğraf: X

 

Emniyet Müdürü: Gerekeni yapacağız

İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek vatandaşlarla konuştu. "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek” diyen Aydın şu ifadeleri kullandı

Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum.

MHP ve CHP'li vekillerden açıklama

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Her geçen gün daha da büyüyen göçmen krizi, iktidarın umursamaz ve çözüm üretmeyen politikalarının bir sonucu. Türkiye, acilen toplumsal huzuru gözeten bir göç politikası geliştirmeli. Artık laf değil, icraat zamanı” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de X hesabından yaptığı açıklamada “Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği’nce yapılan açıklamanın dikkate alınması ve hemşerilerimizin huzurunu kaçıracak provokasyonlara mahal verilmemesi elzemdir. Türkiye’nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, Kayseri'deki taciz iddiasına ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taciz edildiği iddia edilen Suriye uyruklu küçük yaştaki çocuk, kardeşleri ve annenin devlet korumasına alındığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından, "Kayseri'de 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğa taciz iddiası" şeklindeki haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, olayın emniyet birimlerine intikal ettiği anda il müdürlüğü ekiplerinin ivedilikle harekete geçtiği kaydedilerek şu ifadeler kullanıldı:

Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne, emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız.

Suriyeli zanlı tutuklandı

Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi'ndeki pazar yerinde bulunan tuvalette amcasının kızı 7 yaşındaki M.A'ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yakalanan Suriye uyruklu İ.A'nın (26) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU