Kuzey Kore askerlerinin sınırı geçmesi üzerine Güney Kore ordusu uyarı ateşi açtı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, “Ordumuzun uyarıları ve ikaz atışları sonrasında Kuzey Kore askerleri kuzeye çekildi” denildi

Askerden arındırılmış bölge içinde yıkılmış nöbet kulübesinde nöbet tutan Güney Koreli asker / Fotoğraf: Reuters

Güney Kore ordusu yaptığı açıklamada, Kuzey Kore askerlerinin dün sınırı kısa süreliğine geçmesinin ardından uyarı ateşi açtığını ve bunun haziran ayındaki üçüncü ihlal olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, "Merkez cephe hattındaki askerden arındırılmış bölgede faaliyet gösteren birkaç Kuzey Kore askeri, askeri sınır çizgisini geçti. Ordumuzun uyarıları ve ikaz atışları sonrasında Kuzey Kore askerleri kuzeye çekildi. Olay, dün saat 11:00 (02:00 GMT) civarında meydana geldi” açıklamasında bulundu.

İki Kore, 4 kilometre genişliğinde askerden arındırılmış bir bölge ile ayrılıyor ve ayrım çizgisi, bu bölgenin ortasında yer alıyor.

Askerden arındırılmış bölgenin her iki tarafı da yoğun bir şekilde tahkim edilmiş durumda, ancak mayınlarla dolu bu bölgenin ortasında yer alan ayırma hattında yalnızca basit işaretler bulunuyor.

İki Kore arasındaki ilişkiler son yılların en gergin dönemlerinden birini yaşıyor. İki ülke, barış anlaşmasıyla değil, ateşkesle sonuçlanan 1950-1953 ihtilafından bu yana teorik olarak savaş halinde bulunuyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU