İtibarını düzeltmek isteyen Marvel, yeni planını açıkladı

Disney CEO'su Bob Iger, yeni stratejisinin nicelikten çok niteliğe odaklanmak olacağını söyledi

(Reuters)

Disney CEO'su Bob Iger, şirketin her yıl yayımladığı Marvel Sinematik Evreni (MCU) filmlerinin ve TV dizilerinin miktarını yavaş yavaş azaltmayı planladığını açıkladı.

Geçen yıl Marvel, Ant-Man ve Wasp: Quantumania ve The Marvels dahil olmak üzere neredeyse tüm filmlerinin gişede beklentilerin altında performans gösterdiğini görmüştü. Bunun ardından eleştirmenler, son yıllardaki içerik akışının hayranları soğutarak "süper kahraman yorgunluğuna" neden olup olmadığını sorgulamaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7 Mayıs Salı günü yaptığı şirketin üç aylık kazanç açıklaması sırasında Iger, Disney'in nicelikten ziyade niteliğe odaklanmaya yönelik genel planlarına değindi ve bunun "özellikle Marvel için geçerli" olduğunu ekledi.

Variety'ye göre Iger, "Yavaş yavaş hacmi azaltacağız ve yılda 4 TV dizisinden muhtemelen iki diziye indireceğiz ve film üretimimizi yılda belki 4'ten ikiye veya en fazla üçe düşüreceğiz" dedi.

Iger, "Bu yolun ne olacağına dair sıkı bir çalışma yapıyoruz" dedi ve önümüzdeki yıl "son derece heyecanlı olduğumuz daha fazla Avengers filmlerine yönelmeden önce" "birkaç iyi filmin" geleceğini sözlerine ekledi.

Genel olarak, planlamadan çok memnunum. Bu, üzerinde giderek daha fazla zaman harcamayı taahhüt ettiğim bir şey. Ekibimize son derece güveniyorum ve yaptığımız tüm devam filmleri de dahil çıkardığımız fikri mülkiyet rakipsiz.

TV açısından Disney CEO'su, yeni WandaVision spinoff'u Agatha gibi yakında yayımlanacak dizilerin çoğunun "esasen geçmişteki hacim artırma arzusunun bir kalıntısı" olduğunu söyledi.
 

Deadpool & Wolverine
Hugh Jackman, Deadpool & Wolverine'de Wolverine rolünde (AP)


Iger açıklamanın başka bir yerinde şirketin devam filmleri ve orijinal filmler arasında bir denge kurma planlarından bahsetti.

Iger, "Devam filmleriyle orijinal yapımları dengeleyeceğiz" dedi.

Özellikle animasyonda, hem Disney hem de Pixar olarak orijinal filmlerimizin ve animasyonlarımızın baskın olduğu bir dönem geçirdik. Şimdi devam filmlerine ağırlık vermek için biraz geri çekiliyoruz.

The Batman'in yıldızı Paul Dano geçen ay The Independent'a verdiği bir röportajda, halkın süper kahraman yorgunluğunun dengesiz bir film endüstrisinin ürünü olduğunu savunmuştu

Dano, "Bu, herkesin 'Peki, şimdi ne olacak?' diye düşünmesi gereken ilginç bir an. Umarım bundan sonra ya birileri [çizgi roman filmlerine] yeni bir soluk getirir ya da süper kahraman olmayan başka bir şey filizlenir" demişti.

Hâlâ iyi filmler geleceğinden eminim ama bunun doğru bir an olduğunu düşünüyorum.

Bu yaz Marvel, yılın ilk filmi Deadpool & Wolverine'i 26 Temmuz'da izleyici karşısına çıkararak 5. Aşama'nın başlangıcını yapacak. Deadpool'un devam filminde Ryan Reynolds'ın canlandırdığı süper kahraman, Hugh Jackman'ın hayat verdiği X-Men karakteriyle ortak bir düşmanı yenmek üzere bir araya gelecek.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU