Russell Crowe, Amazon Prime'daki gizli cevhere dikkat çekti

2010 yapımı filmini işaret ederek "Çok önemli bir 17 dakika" dedi

Robin Hood, dünya prömiyerini 2010 Cannes Film Festivali'nde, Birleşik Krallık ve İrlanda'daki gösterimleriyle aynı gün yapmıştı (Universal Pictures)

Amazon Prime Video'da tam 26 filmi gösterimde olan Russell Crowe, hayranlarını Robin Hood'un yönetmen kurgusunu izlemeye çağırdı.

2010'da gösterime giren Robin Hood, Crowe ve yönetmen Ridley Scott'ın 2000 yapımı Gladyatör'den (Gladiator) bu yana gerçekleştirdiği 5. işbirliği. 

Film, Robin Hood'un yolsuzluğa ve kraliyete karşı verdiği mücadeleyi anlatan ikonik figüre daha karanlık ve cesur bir bakış açısı getirse de gösterime girdiğinde büyük bir başarı elde edemedi.

Crowe, eski adı Twitter olan X'te kısa süre önce paylaştığı gönderide, aralarında Robin Hood'un da bulunduğu 26 filminin Prime Video'da yer almasını kutladı.
 


Avustralyalı aktör "Her biri için bir kalp" diye başladığı paylaşımında şaşkınlığını da gizleyemedi: 

26 film mi?!!

Oscarlı oyuncu tweet'inde tecrübeli sinemacı Scott'ın yönetmen kurgusunu öne çıkararak şöyle dedi:

Gerçekten sevdiğim şey: Robin Hood'un yönetmen kurgusu. Sinemada gösterilenden yaklaşık 17 dakika daha uzun ama bu çok önemli bir 17 dakika. Tüm filme başka bir netlik, mizah ve duygusal derinlik katıyor.

Robin Hood ne eleştirel ne de ticari bir başarı elde edebilmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film dünya çapında 321,7 milyon dolar hasılat elde etti ancak 2010'da TheWrap tarafından hazırlanan bir haber bütçesinin 200 milyon dolar civarına çıktığını ortaya koydu. Bu da filmin vizyonda kaldığı süre boyunca bütçesiyle başabaş bir performans sergileyemediği anlamına geliyordu. 

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da sinema yazarlarının yorumlarına göre 100 üzerinden 44 paun alabildi. Bu puan hayal kırıklığı yaratırken filmin izleyici skoru da 100 üzerinden 58'de kaldı.

Robin Hood'da Russell Crowe'a Cate Blanchett, Max von Sydow, Oscar Isaac ve William Hurt gibi yıldız isimler eşlik etmişti.

Gladyatör'le En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına uzanan 59 yaşındaki Crowe, Robin Hood'un çekimleri sırasında geçirdiği set kazasında bacaklarının kırıldığını yıllar sonra öğrendiğini açıklamıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU