Birleşik Krallık gemisi, Husilerin bombardımanı nedeniyle batma tehlikesi atlattı

Kızıldeniz'i koruma amacıyla Avrupa misyonu başlatıldı

Husilerin bombardımanı sonucu Aden Körfezi'nde batma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İngiliz gemisi / Fotoğraf: X

Husilerin denizde gerçekleştirdiği saldırılar, Aden Körfezi'nde bir Birleşik Krallık gemisine yönelik eylemleri ile benzeri görülmemiş bir boyuta ulaştı. Gemi, saldırı sonucu batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ayrıca, Husiler iki ABD gemisine de saldırdıklarını öne sürdü. Bu saldırılar, insansız küçük denizaltıların ve tek yönlü botların tehditler arasına katılmasıyla eş zamanlı olarak meydana geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu olaylar, Avrupa Birliği'nin dün Husi saldırılarına karşı ticari gemileri koruma amacıyla ‘Koruyucu’ adlı misyonu resmen başlatmasına yol açtı. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre söz konusu misyon, İran tarafından desteklenen gruba karşı doğrudan müdahale etmeksizin yürütülecek.

Husi kaynakları, iki füzenin isabet ettiği Birleşik Krallık yük gemisi Rubymar’ın tamamen batma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu aktardı. Geminin 20 kişilik mürettebatı saldırıdan kurtuldu. Husiler ayrıca dün Hudeyde'de düşürülen ABD insansız hava aracı saldırısını da üstlendi. Husi medya kaynakları, Hudeyde'de dün Amerikan- Birleşik Krallık hava saldırısının gerçekleştiğini bildirdi. Washington, 12 Ocak'tan bu yana İngiltere’nin de iştirak ettiği operasyonlar düzenliyor. Saldırıların amacı Husilerin saldırılarına son vermek.

ABD ordusu, Husi insansız botlarının ve küçük insansız denizaltılarının saldırı hattına girdiğini ve neredeyse her gün gemilere saldırılar düzenlediğini bildirdi.

İran destekli grup, İsrail'den gelen veya İsrail'e giden gemilerin seyrini engellemeyi, bu sayede Gazze'deki Filistinlilere destek olmayı amaçladığını iddia ediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU