Köpekbalığı dalgıçlara saldırırken canından oldu

Soyları tükenme tehlikesi altında

Meksika açıklarında bir köpekbalığının, kafesteki dalgıçlara saldırırken öldüğü görüntüler viral oldu. 

Pasifik Okyanusu'nda yer alan Guadalupe Adası'nda yaşanan olayın Twitter'da 18 Şubat'ta paylaşılan görüntüleri, 20 milyon kez izlendi. 

Videoda, büyük beyaz köpekbalığının kafesteki iki dalgıca aniden saldırdığı görülüyor. 

Ancak bu sırada köpekbalığının kafası parmaklıkların arasına sıkışıyor. Dev balık, kafesten kurtulmak için çırpınırken boynunu kırarak yaşamını yitiriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra köpekbalığının cansız bedeninin kafesten uzaklaşarak battığı görülüyor.

Balığın saldırdığı kafesin çaprazındaki başka bir kafeste yer alan dalgıçlar tarafından kaydedilen görüntüler, ilk olarak 2019'da yayımlanmıştı. Dalış, Meksika'da köpekbalıklarını yakından görmek isteyenleri kafesle suya indiren Nautilus Dive Adventures firması tarafından gerçekleştirilmişti.

Twitter'da yeniden gündem olan videoya sosyal medya kullanıcılarından da tepki geldi. 

Bir kişi, "Köpekbalığı, onu en başta yemleyen insanlar yüzünden öldü" diye yazarken, bir başka Twitter kullanıcısıysa "İnsanlar ait olmadıkları yerlere müdahale ettiği için köpekbalığı hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. 

Çin Komünist Partisi'ne bağlı Çin Merkez Televizyonu'nun YouTube kanalından yayımladığı videoda paylaşılan açıklamada, köpekbalığının yaklaşık 25 dakika boyunca çırpınarak kafesten kurtulmaya çalıştığı belirtildi. 

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) verilerine göre büyük beyaz köpekbalıklarının nesli tükenme tehlikesi altında. 


Independent Türkçe, New York PostThe Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU