Big Bang Theory'nin yıldızı, Gazze Savaşı paylaşımı nedeniyle topa tutuldu

Gazeteci David Ehrlich, Big Bang Theory'nin yıldızının paylaşımı hakkında "Gerçekten de burada ya da herhangi bir internet sitesinde gördüğüm bazı en deli saçması şeylerden biri" dedi

(AP)

The Big Bang Theory'nin yıldızı Mayim Bialik, devam eden İsrail-Filistin çatışmasıyla alay ettiği bir video nedeniyle eleştiriliyor.

Aralık 2023'te ABD'de yayımlanan yarışma programı Jeopardy!'nin sunuculuğunu bırakan oyuncu, komedyen Dan Ahdoot'un durumla ilgili esprilerine güldüğünün görüldüğü sosyal medya paylaşımıyla pek çok kişiyi kızdırdı.

Bialik, 29 Ocak Pazartesi günü paylaştığı videonun yer aldığı gönderide şöyle yazdı:

Beni çok güldürdüğü için @standupdan'e verdiğim tepkiyi remiksledim; nasıl katıla katıla güldüğümü görmeniz gerektiğini düşündüm ve belki sizin de Dan Ahdoot'un sizi güldürmesine ihtiyacınız vardır!

Öte yandan halihazırda pek çok kişi Bialik'i, Filistinli militan grup Hamas'ın ekimde İsrail'e şimdiye kadarki en büyük saldırısını başlatmasından bu yana her iki taraftan da binlerce kişinin ölümüne yol açan çatışmayı önemsizleştirmekle suçluyor.

Bialik belki de tepkileri önlemek için X/Twitter'daki sosyal medya kullanıcılarının yanıt vermesini engelledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncuya yöneltilen yoğun eleştiriler arasında bir kişi "30 bin kişi öldü ve insanlar hastalıktan, yetersiz beslenmeden ve çadırları su basmasından muzdarip; gülünecek çok şey var" diye yazarak dahil oldu.

Gazeteci David Ehrlich ise "Gerçekten de burada ya da herhangi bir internet sitesinde gördüğüm bazı en deli saçması şeylerden biri" diye bir gönderi paylaştı.

Oppenheimer'da rol alan David Krumholtz ise şöyle yazdı:

Mide bulandırıcı bir şey bu. Her gün çocuklar ölüyor. İnsanlar rehin tutuluyor. Travma ve nefret her iki tarafta da yeni boyutlara ulaşıyor. Ve burada Blossom'ın gülmekten gözleri yaşarıyor. İĞRENÇ.

The Independent yorum için Bialik'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.
 

Mayim Bialik
Mayim Bialik, İsrail-Hamas çatışmasıyla alay eden bir gönderi paylaştı (X/Twitter)


31 Ocak Çarşamba günü Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail güçleri militanlarla savaşmaya devam ederken son 24 saatte bölgede 150 kişinin öldüğünü ve 313 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Tüm mahallelerin dümdüz edildiği kuzey, İsrail'in ekim sonlarında başlattığı kara harekatının ilk hedefiydi. İsrail ordusu, güçlerinin önceki gün Gazze'nin kuzeyinde 15'ten fazla Hamas militanını öldürdüğünü ve bir okuldaki militan altyapısını hedef aldığını açıklamıştı.

Hamas'ın kontrolündeki Sağlık Bakanlığı'na göre bu ölümlerle birlikte İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 26 bin 900'e ulaştı.

Bakanlık sivil ve savaşçı ölümleri arasında ayrım yapmazken, öldürülenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu belirtiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU