Glenn Close: "Christopher Reeve ölmeseydi, Robin Williams intihar etmezdi"

Müthiş Dadı'nın oyuncusunun eski rol arkadaşı Glenn Close'tan çarpıcı bir iddia geldi

(AFP)

Glenn Close, Christopher Reeve 2004'te ölmemiş olsaydı Robin Williams'ın "hâlâ hayatta olacağını" iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2014'te hayatına son veren Williams, Süpermen'in (Superman) oyuncusu Christopher Reeve'le yakın arkadaştı. Reeve, ata binerken geçirdiği bir kaza sonucu felç olduktan 9 yıl sonra 2004'te kalp krizinden hayatını kaybetmişti.

Super/Man: The Christopher Reeve Story adlı yeni belgesel, Parkinson hastalığı olarak yanlış teşhis edilen bir nörodejeneratif hastalıkla mücadelesinin ardından hayatını kaybeden komedyen Williams'la olan dostluğu da dahil Reeve'in hayatının pek çok yönünü inceliyor.

Williams'ın kendisinde olduğunu bilmediği ve tedavisi olmayan bir beyin hastalığı olan Lewy cisimcikli demanstan muzdarip olduğu ancak otopsi sonrasında ortaya çıkmıştı. Aktörün pek çok arkadaşı ve meslektaşı Williams'ın kötüleşen sağlığının yoğun bir depresyona yol açtığını ve artık "nasıl komik olunacağını" bilmediği endişesiyle "hıçkıra hıçkıra ağladığını" anlatıyordu. 

Ancak Close'a göre Reeve o sırada hayatta olsaydı Williams ölmeyebilirdi.

Bu ay Sundance Film Festivali'ndeki prömiyerinin ardından Warner Bros. Discovery'nin 15 milyon dolara satın aldığı belgeselde konuşan Oscar adayı aktris Close (People'ın da vurguladığı gibi) şunları söylüyor:

Her zaman Chris hayatta olsaydı, Robin de hâlâ hayatta olurdu diye düşündüm.

Close bu düşüncesini ilk kez dile getirmiyor.

2017'de ET News, Christopher & Dana Reeve Vakfı'nın geleneksel yardım galasında konuşan Close'un Williams ve Reeve'in aralarındaki bağı "efsanevi" diye tanımladığını bildirmişti.

Williams'la birlikte The World According to Garp'ı çekerken Reeve'in "kelimenin tam anlamıyla kendi uçağını kullanarak gelip Robin'i kaptığını ve hafta sonu için uçup gittiklerini" anlatan Close, "Bu sadece devam etmekle kalmadı, aynı zamanda ikisini de ayakta tutan ve hayat veren bir güç haline geldi" demişti.

Close sözlerine şöyle devam etmişti:

Pazar günü öğleden sonra geç saatlerde, Chris geri döner ve Robin'i geri getirirdi. Biraz pestili çıkmış gibi göründüğünü söylemeliyim."

Aktris, bu ikilinin birlikte vakit geçirdiklerinde "dünyanın zirvesinde" gibi hissettiklerini söylemiş ve şunları eklemişti:

Bizim sektörün, neredeyse bir gecede çılgın bir üne kavuşursanız, size sunabileceği hızlı ve çılgın bir hayatı yaşıyorlardı.

Super/Man: The Christopher Reeve Story'nin yayın tarihi henüz belli değil.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU