CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu: Rant-imar bilmem ama insanın kalbine giden yolu bilirim

Yerel seçimlerde adaylığı en çok konuşulan adlardan biri de Erdal Beşikçioğlu oldu

Behzat Ç. dizisiyle geniş hayran kitlesine ulaşan ünlü oyuncu Etismesgut'tan aday gösterilerek siyasi arenaya hızlı bir giriş yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuk olan Beşikçioğlu siyasete neden girdiğini açıkladı. Programda 'Neden Çankaya'dan aday olmadığını'nın açıklanma anları ise dikkat çekti. Etimesgut Belediye Başkan adaylığının önemli bir sorumluluk olduğunu söyleyen Beşikçioğlu, "Bunun bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Ben rant bilmem, imar bilmem. Ama bildiğim bir şey var. O da insanın kalbine giden yolu biliyorum. Sanatçı insanın kalbine giden yolu bilir" diye konuştu.

"Aktif siyasete girme fikri nasıl oldu?" sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

Yaklaşık 30 senedir tiyatro yapıyorum 12 senedir da özel tiyatro yapıyorum. Siyasileri biz salonlara beklerken çok az katılım oluyor. Her ne kadar politik tiyatro da yapsanız. Ben de karar verdim. Madem öyle siyasilerden biz salon alamıyorsak biz siyaset sahnesine çıkalım. Bunun üzerine de tabii ki Ümit Bey bu mevzuda çok ısrarcı, hatta ısrarcılığının altında da gereksinim olduğunu o kadar güzel betimledi ki.


Beşikçioğlu konuşmasının devamında sözlerini şöyle sürdürdü:

Neden Etismesgut da Çankaya değil diye sordum. Çünkü sana Etimesgut'ta gereksinim var dedi. Oradaki yaş skalası, tüm profilleri çıkarıp önüme koydular, büyün grafikleriyle. Dediler ki burası kültür ve sanatın doğan güneşi olmak zorunda. Çünkü oradaki yapılaşma kendi içinde çok genç aile olan bir kitli. Bunların kendi içinde sosyal etkinlikleri maalesef yok. Ankara merkeze çok uzak bir ilçe, ordaki arkadaşım beni izlemek için ta merkeze geliyor. Ben de tamam anladım diyerek ben oraya gideceğim dedi.

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU