CHP'li belediye başkan adayları belli oldu

CHP parti meclisi toplantısında birçok aday adayının adaylıkları kesinleşti

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından düzenlenen parti meclisi toplantısında çok sayıda aday belli oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş gibi isimler yeniden aday gösterilirken sanatçı Erdal Beşikçioğlu da Etimesgut Belediye Başkan Adayı oldu.

Eskişehir'de ise Yılmaz Büyükerşen'in yerine Ayşe Ünlüce aday gösterildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer ve Afyon Belediyesi Başkan Adayı Burcu Köksal olarak PM’de kabul edildi.

İstanbul Başakşehir’de Mesut Öksüz, Bayrampaşa’da Hasan Mutlu, Beyoğlu’nda İnan Güney, Çatalca’da Erhan Güzel, Eyüpsultan’da Mithat Murat Özmen, Gaziosmanpaşa’da Hakan Bahçetepe, Güngören’de Temel Akkoç, Sancaktepe’de Alper Yeğin, Silivri’de Bora Balcıoğlu, Şile’de Özgür Kabadayı ve Tuzla’da Eren Ali Bingöl de Parti Meclisi'nde onaylanan isimler arasında.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MYK ve Parti Meclisi toplantısının ardından yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına tepki gösterdiği iddialarına yanıt verdi.Yücel "Bir kriz sözkonusu değil" dedi.

Yücel, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile Mersin Milletvekili Ufuk Çakır'ın Mezitli belediye başkan adaylığı ile ilgili tartışma yaşadığı iddiasına da yanıt verdi.

Yücel, "Milletvekilimiz Çakır PM toplantısına girerek görüşlerini ifade etti, biz de kendisini uygun bir şekilde dıaşrı davet ettik" diye konuştu

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU