Rus istilasına karşı savaşan Ukraynalı şairin savaşta öldüğü açıklandı

33 yaşındaki Maksim Krivtsov, 2014'te gönüllü olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne katılmıştı

(AFP)

Maksim'in annesi Facebook'ta yaptığı açıklamada, Rusya'nın istilasına karşı savaş cephesinde gönüllü olarak görev yapan Ukraynalı şairin öldürüldüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazarlar derneği PEN Ukrayna, şair Maksim Krivtsov'un ölümünü doğruladı.

Pazar günü Facebook'tan paylaşılan açıklamada, "Şair ve asker Maksim Krivtsov savaşta öldü. Bu durum annesi ve daha sonra Ukraynalı yazarlar tarafından sosyal ağlardaki sayfalarında bildirildi" diye belirtildi.

Şairin annesi Nadiia Kritsova, Facebook'ta duygusal bir yazı yayımladı. "Sevgili oğlum menekşeler filizlendirecek" diye yazdı ve şiirlerinden birine atıfta bulundu.

Gönüllü Lesia Litvinova "Maksim Krivtsov son derece aydın biriydi. O bir şairdi. Bir savaşçı değil. Ama öldü. Bir erkek gibi öldü. Bir savaşçı gibi. Tüm evren onunla birlikte öldü. Metinler ve şiirler. Yeni anlamlar. Hiçbir satır yazılmadı. Yaşanmamış dakikalar" diye yazdı.

Yazıda şöyle diyordu:

Deneyimlenmemiş duygular. İyi uyuyor musun? İyi dinleniyor musun? Sabah lattenin tadı güzel mi?

33 yaşındaki Krivtsov 2014'te gönüllü olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne katılmıştı. Aynı zamanda PEN Ukrayna'nın 2023'ün en iyi Ukraynaca kitaplarından biri diye kabul ettiği "Poems from the Loophole" kitabının da yazarı. PEN Ukrayna ayrıca, yayımlanan kitabı en iyi Ukraynaca kitapları listesine dahil etmişti.
 


PEN Ukrayna'dan yapılan açıklamada Krivtsov'un kitabını, Rusya'nın geniş çaplı istilasını başlatmasının ardından 2022'de cepheye döndüğünde yayımladığı belirtildi.

Açıklamada, "Kahramanın ailesine ve sevdiklerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Ukrayna haber sitesi Ukrainska Pravda, Ukrayna vatandaşının Terörle Mücadele ve Müşterek Operasyon katılımcılarının Rehabilitasyon ve Yeniden Adaptasyon Merkezi'yle Gazi Merkezi'nde de çalıştığını bildirdi.

Kiev'deki yetkililer ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Krivtsov'un ölümü ve ölüm koşullarıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Krivtsov'un cephe hattındaki ve görev yaptığı bölgedeki konumu da henüz netlik kazanmadı. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU