Kadirov, suç işleyenlerin ailelerine karşı "kan davası" ilan etmek istiyor

"Ailelerinden birilerini öldürmeden hiçbir kınama işe yaramayacak"

Ramazan Kadirov'un babası Ahmet Kadirov, İkinci Çeçen Savaşı sırasında taraf değiştirerek Rusya'ya bağlılığını bildirmişti (Reuters)

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, ülkedeki kaçak suçluların aileleri hakkında da yasal soruştura başlatılması gerektiğini söyledi.

Rusya'da 1-8 Ocak tarihlerindeki Noel tatilinde, güvenlik güçlerine teyakkuzda olma talimat verdiğini belirten Çeçen lider, "Bir kişinin hayatına yönelik herhangi bir kastın, saldırganın yakınlarını da etkileyeceğini vurguluyorum" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çeçenistan'daki güvenlik güçlerine veya turistlere karşı saldırı düzenleyen kişilerin ailelerine karşı "kan davası" yürütülmesi gerektiğini belirten Kadirov, "Yakın akrabalar, Çeçen geleneklerinin yüzyıllardır bize öğrettiği gibi, bir aile üyesinin yaptıklarının sorumluluğunu taşıyacaklarını bilmeli" ifadelerini kullandı.

Kadirov, "Bir kişi cinayet işliyor ve kaçarak cezasız kalıyor. Akrabaları da onu kınıyor. Ailelerinden birini öldürüp, kan davası ilan etmeden hiçbir kınama işe yaramayacak" dedi.

Çeçen lider konuşmasında ayrıca yurtdışına kaçan muhaliflerin de öldürülmesi çağrısı yaptı.

Kadirov, "Bu kişiler eğer Rusya'ya iade edilmemişse, bildiğimiz yöntemlerle onlardan kurtulacağız" şeklinde konuştu.

Çeçen lider, kasımda Dağıstan'da bir havaalanına yönelik baskının ardından da sokağa çıkan göstericilerin "kafalarına sıkma" talimatı vermişti.


Independent Türkçe, Moscow Times, RT

DAHA FAZLA HABER OKU