Nicki Minaj kendi şarkısına "aptal" deyip konserde söylemeyi bıraktı

Rapçi, yılbaşı gecesi Miami'deki kalabalığı Starships'in başlangıç kısmıyla heyecanlandırdı ve sonra bunu "aptal bir şarkı" diye nitelendirdi

(AP)

Nicki Minaj, yılbaşı gecesi ABD'nin Miami şehrinde verdiği konserde, hit şarkısı Starships hakkındaki gerçek hislerini kalabalığa açıklamaktan çekinmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

41 yaşındaki Trinidadlı rapçi ve şarkıcı, 31 Aralık Pazar gecesi Miami'deki E11EVEN gece kulübünde sahne alırken 2012'de hit olan şarkısı çalmaya başladı.

Hayranların çektiği TikTok videosunda Minaj, şarkıyı durdurmalarını işaret etmek için elini sallamadan önce şarkının açılış sözlerini söylemeye başlıyor.

Minaj müzik aniden kapandığında "Durun, şakaydı, şakaydı" diye araya giriyor. Kalabalığın hayal kırıklığı içinde bağırdığı duyulabiliyor.

Şarkıcı, "Artık bu şarkıyı çalmıyorum millet. Sevmiyorum, ne yapmamı istiyorsunuz? Aptal şarkı" diye ekliyor.

Grammy adayı Super Bass'le tanınan sanatçısı bu şarkıyı küçümsediğini ilk kez ifade etmiyor.

2020'de Pollstar Live'la yaptığı röportajda Minaj şöyle demişti:

Starships'ten nefret ediyorum, yani 'Starships' mi? İğrenç. 'Bunu neden yaptım ki?' diyorum. Gerçekten her duyduğumda bunu düşünüyorum.

Minaj ayrıca 2014'te çıkan şarkısı Anaconda'yı hiç kaydetmemiş olmayı dilediğini de itiraf etmişti.


Rapçi aralıkta 41. doğum gününü 2010 tarihli ilk albümü Pink Friday'in devamı niteliğindeki yeni kaydı Pink Friday 2'yi yayımlayarak kutlamıştı.

The Independent için albümü üç yıldızla değerlendiren Nadine Smith, "Pink Friday 2, Nicki'yi tartışmasız bir süperstar yapan yaratıcı dehanın parıltılarını gösteriyor ancak geçmişteki pek çok devam albümü gibi çoğunlukla ilkini dinliyor olmayı dilemenize neden oluyor" diye yazmıştı.

Bazı interpolasyon (esas temayı koruyarak melodiyi değiştirme -çn.) anları daha ilham verici olsa da müzisyenin tanınabilir sample'lara (başka bir kaynaktan alınan ses örneği -çn.) artan bağımlılığı hız sabitleyici gibi hissettirmeye başlayabilir.

Aynı zamanda o ayın ilerleyen günlerinde Minaj, Kanye West'in yakında çıkacak albümü Vultures'a "New Body" bölümünü dahil etme talebini reddetti.

Artık "Ye" diye bilinen West, Minaj'a gönderdiği bir kısa mesajın ekran görüntüsünü tweet'ledi:

Merhaba ben Ye, yeni albümde 'new body'yi kullanma izni için seni arayabilir miyim?

Daha sonra Instagram canlı yayınında Minaj durumu ele alarak hayranlarına şunları söyledi:

Kanye'yle ilgili olarak: O tren çoktan kaçtı, tamam mı? Hiçbir şekilde saygısızlık yapmıyorum. Kısa bir süre önce yepyeni bir albüm çıkardım. Neden üç yıldır piyasada olan bir şarkıyı çıkarayım ki? Hadi ama çocuklar.

Minaj, estetik ameliyatlarla ilgili şarkısı New Body'yi ilk olarak West'in iptal edilen albümü Yandhi için kaydetmişti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU