Julia Roberts, meşhur romantik komedideki beyaz atlı prensinin akıbetine değindi

1990 yapımı tipik Külkedisi hikayesi hasılat rekorları kırmıştı

Filmin orininal adı Pretty Woman, Roy Orbison'ın 1964 tarihli hit şarkısı Oh, Pretty Woman'a dayanıyor (Touchstone Pictures)

1990'ların ikonik romantik komedisi Özel Bir Kadın'ın (Pretty Woman) yıldızı Julia Roberts, filmden sonra Richard Gere'ın canlandırdığı karakterin akıbetiyle ilgili fikrini açıkladı. 

Roberts, Gere'la 1990 yapımı romantik komedi klasiğindeki uyumu sayesinde Hollywood'un yıldızlarından biri haline gelmişti. 

Sürpriz başarı Oscar adaylığı getirdi

Roberts'ın bir seks işçisini canlandırdığı tipik Külkedisi (Cinderella) hikayesinde Gere da zengin iş insanı rolündeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Garry Marshall'ın yönettiği film, sürpriz bir başarı elde ederek dünya çapında 463 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiş ve Roberts'a En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandırmıştı.

Özel Bir Kadın'dan 30 yılı aşkın süre sonra Netflix filmi Dünyayı Ardında Bırak'la (Leave the World Behind) yeniden gündemde olan Roberts'tan 1990'da gişe rekorları kıran filmine dönüp bakması ve Gere'ın canlandırdığı Edward Lewis karakterinin akıbeti hakkında yorum yapması istendi.

"Gülümseyerek öldü"

Roberts, konuk olduğu CBS Mornings'te, ikonik filmde canlandırdığı Vivian Ward karakterinin sevgilisi için pek de "mutlu bir son" düşünmüyor:

Sanırım kalp krizinden uykusunda huzur içinde gülümseyerek öldü. Ve şimdi onun işini Vivian yürütüyor.

ABD'de bir romantik komedi filmi için en yüksek bilet satış rakamına ulaşan filmin gişedeki büyük başarısı göz önüne alındığında eleştirmenler, Roberts'ın hâlâ büyük bir yıldız olduğu 1990'larda Özel Bir Kadın 2'nin çekilmemiş olmasının şaşırtıcı olduğunu düşünüyor. 

Gere ve Roberts daha sonra, 1999 yapımı romantik komedi Kaçak Gelin'de (Runaway Bride) yeniden bir araya gelmişti. 


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU