Körfez hastaneleri eklem ameliyatları için yabancıları ağırlıyor

İstatistikler, Körfez ülkelerindeki hastanelerde 560 binden fazla kişinin tedavi gördüğünü gösterdi

Suudi Arabistan’da diz eklemi protezi ameliyatı / Fotoğraf: Al Arabiya

Dünyada eklem naklinin babasını olan İngiliz cerrah Prof. Dr. Joe Charnley, ülkesinin çocuklarının bir gün, ileri düzey ameliyatlar yapmak için Arap Körfezi ülkelerindeki hastanelere gideceğini hiç düşünmemiş olabilir.

Alfen’s Capital tarafından yayınlanan bir rapor, ‘Körfez ülkelerindeki sağlık hizmetlerinin küresel anlamda hizmet kalitesinde ve rekabet edebilirlik düzeyinde köklü bir dönüşüme tanık olduğunu’ ortaya koydu. Bu, Körfez tıbbi bakımının Küresel Refah Endeksi sınıflandırmasında kaydettiği ön sıralardaki konumlarla da doğrulandı. 2021 yılında 100 üzerinden 71,5 olan küresel ortalamaya kıyasla bu yıl 74,5 – 77,8 seviyelerine yükseldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstatistikler, Körfez ülkelerindeki hastanelerde 560 binden fazla kişinin tedavi gördüğünü, kritik bir operasyonu dünyanın farklı bölgelerindeki diğer ülkelerle karşılaştırıldığında rekor sürede gerçekleştirme imkanının bulunduğunu gösterdi. Yüzlerce siyam ikizini ayırma konusunda kanıtlanmış bir geçmişi olan Suudi hastaneleri, yaklaşık 251 bin hastaya bakım sağlıyor. Kuveyt’te 140 bin, BAE’de 98 bin, Katar’da ise 32 bin hasta tedavi görüyor. Dubai’ye gelen hastaların yaklaşık dörtte biri veya yüzde 22’si Avrupa ve Bağımsız Devletler Birliği’nden geliyor.

Dr. Müsenna es-Sertavi Şarku’l Avsat’a verdiği röportajda, Körfez’deki özel hastanelerdeki yabancı sayısında ciddi bir artış yaşandığını ve diz protezi ameliyatının her yıl yüzde 5 oranında arttığını ayrıca bunlardan en yeni 3D teknolojisinin kullanıldığı diz tedavisi ameliyatları olduğunu, zira bu teknolojinin hastanın dizinin bire bir kopyasının oluşturulmasına olanak sağladığını’ belirtti. Ayrıca “Bir Suudi hastanesinde bu teknolojiyi ve diğerlerini uygulamayı başardık. Sonuçları beklentileri aştı ve hastalar ertesi gün ayağa kalkıp yürüyebildi. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre araştırmalar, her 5 hastadan birinin geleneksel yöntemlerle diz protezi ameliyatları olduğunu ve daha sonra yapay dizin doğal dizin boyutuna uymaması nedeniyle ağrılar yaşadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Doktor “Bu, bizi sağlıklı hasarlı dizin boyutunu sağlıklı dizin boyutu ile eşleştirmek için 3D baskı teknolojisini benimsemeye iten şey oldu” dedi. Ayrıca son olarak “Yetenekli insanların vizyonu, bilgisi ve adımları sayesinde Körfez Arapları, gelişen sağlık sektörlerinde yabancı hastaları kabul edebilir hale geldi. Böylece yurt dışından gelen insanlar sağlık ve refahlarına kavuşarak anavatanlarına dönebildiler” ifadelerine de yer verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU