John Wick'in yönetmeni ses getiren karakterin hikayesini anlattı

"Senaryoyu yazarken Jackie Chan'i düşünmüştüm"

Dünya çapında 440 milyon dolar hasılat yapan John Wick 4, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 94 gibi yüksek bir puan almayı başarmıştı (Lionsgate)

John Wick serisinin yönetmeni Chad Stahelski, başlangıçta Jackie Chan'i 4. filmin yeni kahramanlarından biri olarak tasarladığını ancak rolü alan aktörün karakteri daha da iyi hale getirdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksiyon serisinin bu yıl gösterime giren ve övgü dolu eleştiriler alan 4. yapımında Keanu Reeves, filme adını veren tetikçi rolüne geri dönmüştü.

4. filmin oyuncu kadrosunda, kör suikastçı Caine rolündeki Donnie Yen de dahil olmak üzere yeni isimler yer alıyordu.

John Wick 5 belirsizliğini korurken yönetmen Stahelski, Collider'a verdiği röportajda, Caine rolü için ilk olarak Jackie Chan'i düşündüğünü açıkladı.

"Yazarken onu düşünmüştüm"

55 yaşındaki yönetmen, yazdığı karakterin Yen'in filme dahil olmasından sonra çok daha ilginç hale geldiğini söyledi:

Jackie Chan'le çok daha fazla zaman geçirdim, bu yüzden senaryoyu yazarken Jackie'yi yaşlı ve kör bir kılıç ustası olarak düşünmüştüm.

"Her zaman Donnie'yle çalışmak istemişimdir"

Ardından koronavirüs pandemisinin başladığını ve Jackie Chan'in planlarının değiştiğini aktaran Stahelski, sözlerini şöyle sürdürdü:

Aylar sonra senaryo çok değişti, hikaye çok değişti ve benim karakterin nasıl olması gerektiğine dair fikrim değişti. Her zaman Donnie'yle çalışmak istemişimdir, bu yüzden onu aradım, sohbet ettik ve ona aslında çok daha yaşlı bir karakterin bunu yapması için yazılan hikayeyi anlattım.

"Büyük bir hayranıyım"

Donnie Yen'in kendisine "Neden etrafta böyle tökezleyen yaşlı bir adam olmak zorundayım" diye sorduğunu aktaran yönetmen ekledi:

Donnie kelimenin tam anlamıyla o karakteri inşa etti. Donnie'nin büyük bir hayranıyım. Donnie'nin de Keanu gibi bir yönetmen, yapımcı, yazar ve oyuncu olduğunu unutmamalısınız; yani olaylara pek çok farklı açıdan bakıyor. Dolayısıyla, sadece filmlerle ilgilenmekle kalmadı, aynı zamanda Keanu ve benimle çalışmakla da ilgilendi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU