Sevilen aksiyon serisine 7 yıl sonra yeni film geliyor

4 filmde meşhur karakteri canlandıran oyuncunun geri dönüp dönmeyeceği henüz belli değil

Toplamda 1 milyar 637 milyon hasılat yapan Bourne serisinin son filmi, 2016'da izleyicilerle buluşmuştu (Universal)

Jason Bourne yeniden doğuyor... Hollywood Reporter'ın haberine göre Universal, Jason Bourne serisine Batı Yakasında Yeni Bir Şey Yok'un (Im Westen nichts Neues) yönetmeni Edward Berger imzalı yeni bir film eklemeyi düşünüyor.

Matt Damon ikonik role dönecek mi?

İlk olarak Deadline'ın duyurduğu habere göre, yeni Bourne projesi şimdilik geliştirme sürecinin ilk aşamalarında. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2000'lerin başında oynadığı rolle bir aksiyon yıldızı haline gelen Matt Damon'ın da projeye dahil olma ihtimali olsa da şu aşamada ortada ne bir senaryo ne de yıldızlarla yapılan bir anlaşma var. 

Damon, 2002'den 2007'ye kadar üçlemede Bourne'u canlandırmış, ardından 2016 yapımı Jason Bourne'da bu rolü yeniden üstlenmişti. 

Hayatını kaybetmiş yazar Robert Ludlum'un romanlarına dayanan filmler, hafızasını kaybeden ve kendi ülkesi tarafından avlanan bir hükümet ajanını merkeze alıyordu. 

2012 yapımı Bourne'un Mirası (The Bourne Legacy) adlı spinoff'ta Jeremy Renner rol almıştı.

Oscar adayı yönetmen

Almanya doğumlu yönetmen Edward Berger imzasını taşıyan iki buçuk saatlik savaş filmi Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, bu yıl aday gösterildiği 9 Akademi Ödülü'nün 4'ünü kazanmayı başarmıştı. 

53 yaşındaki Berger de En İyi Uyarlama Senaryo dalında adaylık kazanmıştı. Film, Erich Maria Remarque'ın ilk olarak 1928 tarihli aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanmıştı.

Netflix'te gösterime giren I. Dünya Savaşı filmi, yönetmeni, Almanca filmlerine aşina olmayan yeni izleyicilerle tanıştırdı.

Berger daha önce, her ikisi de Berlin Film Festivali'nde gösterilen 2014 yapımı Jack ve 2019 tarihli All My Love gibi yapımlarıyla eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU