Matt Damon: Christopher Nolan aramasaydı oyunculuğa ara veriyordum

Damon, Christopher Nolan'ın epik filminde Manhattan Projesi'nin direktörü Teğmen Leslie Groves Jr.'ı canlandırıyor

(AP)

Matt Damon, Oppenheimer'dan rol arkadaşlarıyla verdiği yakın tarihli bir röportajda kişisel konulara değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Can Dostum'un (Good Will Hunting) 52 yaşındaki yıldızı, Cillian Murphy'nin "atom bombasının babasını" oynayarak başrolde yer aldığı, Christopher Nolan'ın J. Robert Oppenheimer hakkındaki yeni biyografik filminde çok gizli Manhattan Projesi'nin direktörü Teğmen Leslie Groves Jr.'ı canlandırıyor.

Nolan, Murphy ve filmin diğer oyuncuları Emily Blunt ve Robert Downey Jr.'la beraber düzenlenen yuvarlak masa röportajında Damon, sürpriz biçimde eşine çift terapisi sırasında verdiği sözden bahsetti.

Aktör, Entertainment Weekly için yapılan söyleşide meslektaşlarına "Bu kulağa uydurma gibi gelecek ama aslında gerçek" dedi.

Damon, "Bunu fazla kişiselleştirmek istemiyorum ama oyunculuğa ara vermek hakkında eşimle kapsamlı bir pazarlık yapmıştım. Yıldızlararası'nda (Interstellar) oynamıştım ve sonra Chris beni birkaç filmliğine rafa kaldırmıştı. Bu yüzden rotasyonda değildim" diyerek, oyuncularla tekrar tekrar çalışmaktan hoşlandığı bilinen yönetmenle ilgili espri yaptı (Örneğin Murphy şu ana kadar 6 Nolan filminde rol aldı).

Ama esasen çift terapisinde pazarlık yapmıştım, bu gerçek bir olay, ara vermemde tek şerh Chris Nolan'ın aramasıydı.

Bu, onun bir şey üzerinde çalışıp çalışmadığını bilmeden oldu, çünkü size asla söylemez. Durup dururken sizi arar. İşte bu da evimde böyle bir andı.

Downey, rol arkadaşına "Modern psikolojinin bile bir şerhi var..." diye espri yaptı.

Damon, "Chris için!" diye yanıtladı.

Matt Damon, 2005'ten beri Luciana Barroso'yla evli. Çiftin 4 kızı var.

Nolan oyuncuları iş teklifi için ansızın aramakla ilgili, "[Bu] eğlenceli bir yöntem" dedi.

Ama bu, akşam yemeğine çıkmak ya da başka bir şey için sizi aramanın çok zor olduğu anlamına da geliyor. Çünkü telefona her cevap verdiğinizde 'ne olacak' diye düşünüyorsunuz.

Daha önce Oppenheimer için düzenlenen basın turunda Damon, özellikle pişmanlık duyduğu bir film projesini çekerken "depresyona" girdiğinden bahsetmişti.

"Herhangi bir filmin adını vermeden... bazen kendinizi öyle bir filmin içinde buluyorsunuz ki, belki de umduğunuz gibi olmayacağını bilmenize rağmen yine de çekimleri sürdürüyorsunuz" demişti.

Prodüksiyonun yarısına geldiğimizi hatırlıyorum. Daha önünüzde aylar var ve ailenizi bir yere götürmüşsünüz, bilirsiniz işte, huzurlarını bozmuşsunuz. Derken eşimin beni ayağa kaldırdığını hatırlıyorum çünkü 'Ne yaptım ben böyle?' tarzı bir depresyona girmiştim.

Oppenheimer, 21 Temmuz'da gösterime girecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU