Wednesday yeni sezonunda büyük bir değişikliğe gidiyor

Sevilen dizi büyük bir farkla geri dönüyor

Netflix dizisi Wednesday, grevlerin sona ermesiyle ikinci sezon için çok büyük bir değişim geçiriyor.

Lisa Loring ve Christina Ricci'nin meşhur ettiği karakteri merkeze alan bir Addams Ailesi uyarlaması olan dizi, Kasım 2022'de gösterime girmesinin ardından yayın platformunun en başarılı yapımlarından biri haline gelmişti.

İkinci sezonun siparişi hızla verilmişti ve psişik ergenin Nevermore Akademisi günlerini canlandıran Jenna Ortega geri dönmeye hazırlanıyordu.

Fakat şimdiye kadar Hollywood grevleri nedeniyle yeni bölümlerin yazımı ve çekimi ertelenmişti ki bu grevler artık sona erdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Senaryolar halen yazım sürecinde ve Netflix nisanda prodüksiyonu yeniden rayına oturtacak. Ancak, dizide büyük bir fark olacak.

Deadline'ın haberine göre, Romanya'da çekilen ilk sezonun ardından dizinin elde ettiği olağanüstü başarıyla ülkenin turizmi coşmuşken, ikinci sezon için çekimler İrlanda'ya taşındı. Değişikliğe lojistik güçlüklerin neden olduğu düşünülüyor.

The Independent yorum için Netflix'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

İkinci sezonda Ortega'nın yanı sıra Morticia'yı canlandıran Catherine Zeta-Jones ve Gomez Addams'a hayat veren Luis Guzmán da geri dönüyor. Diğer oyuncuların sözleşmeleri halen hazırlanıyor.

Alfred Gough ve Miles Millar'ın geliştirdiği Wednesday, gösterime girdikten sadece bir hafta sonra toplam 341,2 milyon saat izlenerek Stranger Things'in rekorunu kırmıştı.

Dizi daha önce, yıldızlarından birinin sahnelerini tamamlamadan ayrılmasıyla bir engelle karşılaşmıştı.
 

jenna ortega
Wednesday'de Jenna Ortega (Netflix)


Dizinin başarısıyla ilgili bir yazıda The Independent, Ortega'nın başroldeki güçlü performansına rağmen dizinin "bazı tuzaklardan; yani aslında Riverdale tarzı, Z Kuşağı'nın Addams Ailesi olduğu gerçeğinden kaçamadığını" belirtmişti.

Ortega'nın önceki yapımları arasında Ti West'in yönettiği korku filmi X, Çığlık'ın (Scream) 5. ve 6. filmleri ve grevlerden önce Wednesday'in yapımcısı Tim Burton'la yeniden bir araya gelmesini sağlayan, yakında çıkacak Beterböcek 2 (Beetlejuice 2) yer alıyor.

Burton'ın korku komedi türündeki 1988 tarihli yapımının devam filmi Beterböcek 2'de, ilk filmdeki yıldızlar Michael Keaton, Winona Ryder ve Catherine O'Hara da rol alıyor. Filmin 6 Eylül 2024'te vizyona girmesi kararlaştırıldı.

Wednesday'in ikinci sezonunun 2024 sonu ya da 2025 başında çıkması bekleniyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU