HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan: Bölgede kazanan, batıda kaybettiren pozisyondan çıkacağız

Bakırhan, “Halkımızın işine gelmeyen, emekçilerin işine gelmeyen, halkımızın derdine çare olmayan ittifaklar dayatılırsa kesinlikle seçeneksiz olmadığımızı belirtmek istiyorum” dedi

Fotoğraf: Twitter 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

TİP Milletvekili Can Atalay’ın tahliyesi konusunda Yargıtay 3. Ceza Dairesi ve Anayasa Mahkemesi arasındaki fikir ayrılığına dair konuşan Bakırhan, "Yargıtay ve AYM üzerinden başlayan bir tartışma var. Biz buna ilk günden beri darbeye teşebbüstür dedik. Yargıtay, darbeye teşebbüsün ilk adımını atmıştır. Asıl darbe saray tarafından yürürlüğe konulmuştur. Açık bir dille darbeye destek olmuştur" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Erdoğan'ın açıklamaları da bu yaşananların önceden hazırlanmış bir darbe teşebbüsü olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullanan Bakırhan,   "15 Temmuz darbesi gibi bu yargı darbesine de 'Allah'ın lütfu' diyerek bunu da kendi lehlerine çevirmek isteyecekler. Özgürlükleri kısıtlayan ve antidemokratik bir anayasaya asla izin vermeyeceğiz. Karşısında tüm gücümüzle duracağız" diye konuştu.

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Bakırhan "Bizler yeni bir anayasaya hazırız, yeni bir anayasa yapılmalı" dedi.  Bakırhan şunları söyledi:

Darbe anayasaları yerine demokratik bir anayasa olsun diyoruz. Herkesi Türk sayan, tek tipçi, erkeklerin çıkarına, cinsiyet eşitsizliğini derinleştiren, sosyal devlet ve hukuk ilkelerini mürekkepten sayan, her şeyi merkeze bağlayan, yerelin iradesini yok sayan bir anayasaya evet demeyeceğiz.

Gelin demokratik bir anayasa yapalım, bunun koşullarını yapmak için de elimizi taşın altına koyalım. Önce Türk Ceza Kanunu'nu demokratikleştirelim. Demokratik siyasetin önündeki yargı vesayetine son verelim. Kayyum atamalarına son verecek düzenlemeler yapalım diyoruz.

Yerel seçimler için ittifak konusuna da değinen Bakırhan, "Halkımızın işine gelmeyen, emekçilerin işine gelmeyen, halkımızın derdine çare olmayan ittifaklar dayatılırsa kesinlikle seçeneksiz olmadığımızı belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Bakırhan, şunları söyledi:

İttifakları açık, şeffaf yapacağız. Kiminle ne görüştük kamuoyunun bilgisi olacak. Halkımızın da beklentisi düşünceler bunlardır. Bölgede kazanan, batıda kaybettiren pozisyondan çıkacağız. Bölgede kazanan, batıda kazanan bir pozisyon içinde olacağız. Bunu geçmişte defalarca başardık, yine başaracağımıza eminim.

 

Indipendent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU