Sunak'ın milyarder kayınpederi: "Gençler haftada 70 saat çalışmalı"

Murthy'nin sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti

77 yaşındaki Narayana Murthy, Hindistan'ın en zengin 23. kişisi (Reuters)

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak'ın kayınpederi ve Hindistan'ın önde gelen girişimcilerinden biri olan Narayana Murthy, Hint gençlerinin daha uzun saatler çalışması gerektiğini söyledi.

Yazılım devi Infosys'in kurucularından olan Murthy, Hindistan'ın küresel ekonomik güç olabilmesi için "çok kararlı, aşırı disiplinli ve aşırı çalışkan" gençlere ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Hint gençlerinin haftada 70 saat çalışması gerektiğini söyleyen Murthy, "Biliyorsunuz, Almanlar ve Japonlar II. Dünya Savaşı'ndan sonra tam olarak bunu yaptılar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murthy, "Gençlerimiz nedense Batı'nın istenmeyen alışkanlıklarını alıyorlar ve bu durum ülkeye yardımcı olmuyor. Hindistan iş verimliliği konusunda dünyanın en kötü ülkelerinden biri" diye konuştu.

Şirket yöneticilerinin gençleri çok çalışmak konusunda motive etmeleri gerektiğini belirten başarılı iş insanı, gençlere Hindistan'ın ilk kez küresel olarak belli bir saygı gördüğünün anlatılması ve bir araya gelerek süreci hızlandırmak gerektiğinin söylenmesi gerektiğini ifade etti.

Murthy ayrıca Hindistan'ın Çin'de uygulanan çalışma politikalarından da dersler çıkarması gerektiğini söyledi.

Murthy'nin Hindistan'daki gençler için haftada 70 saat çalışma önerisi sosyal medyada büyük tepki çekti. Son yıllarda ülkede yapılan anketler Hindistanlıların, çok fazla çalıştıklarını ve az kazandıklarını düşündüğünü ortaya koyuyor.

Benzer şekilde Çin'de de gençler, "996" olarak ifade edilen sabah 9'dan akşam 9'a kadar haftada 6 gün şeklinde düzenlenen çalışma hayatına itiraz ediyor.

ABD ve Avrupa'da da geçen yıl özellikle gençler arasında "sessiz istifa" akımı popüler hale gelmişti. Sessiz istifa, işten ayrılmadan çalışmayı bırakan kişilerin tercih ettiği bir yöntem olarak öne çıkmıştı.

1981'de Infosys'i kuran Narayana Murthy'nin 4 milyar dolardan fazla serveti olduğu tahmin ediliyor.


Independent Türkçe, CNN, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU