Rekor ödülle tarihe geçen gerçek Squid Game'den yeni fragman

456 kişi milyonlarca dolar için zorlu oyunlarda yarışıyor

Squid Game: The Challenge'a katılan yarışmacılardan biri, "Bu vahşi bir oyun" diyor (Netflix)

Oyun başlasın.

Netflix'in popüler dizisi Squid Game, realite şovları yeni bir boyuta taşıyor.

Yaklaşan dizi Squid Game: The Challenge, 456 gerçek oyuncuyu 4,56 milyon dolarlık para ödülü için yarışma programında karşı karşıya getiriyor.

Gerçek Squid Game'den yeni fragman

Merakla beklenen yarışmadan yeni fragman yayımlandı. Netflix'in resmi YouTube hesabından yayımlanan fragmanı 16 saatte 320 bin kişi izledi.

Eski yarışmacılar daha sonra Rolling Stone'a oyunların güvenli olmayan koşullara ve hileli bir ödüle sahip olduğuna inandıklarını söylemişti.

Şimdiye kadarki en yüksek para ödülü

Televizyon tarihindeki rekor nakit ödül, Netflix'in realite şovunun şimdiye kadarki en yüksek para ödülüyle tarihe geçmesini sağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hwang Dong-hyuk'un Netflix için yarattığı Güney Kore draması Squid Game'e dayanan ve 10 bölümden oluşan yarışma, ocakta Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyunu sırasında dondurucu hava koşullarında çekim yaptıkları için sete sağlık görevlilerinin çağrılmasının ardından tartışmalara neden olmuştu.

Bu oyun sonrasında sadece 288 yarışmacı ilerleyebildi.

Yarışma mahkemeye taşınabilir

Bir grup elenen The Challenge oyuncusu da ortak yapım stüdyoları Studio Lambert ve The Garden'a karşı işyeri güvenliği ihlalleri ve ihmal nedeniyle dava açmayı düşündüklerini ifade etmişti.

Dizinin yaratıcısı, Squid Game'in ağır bir mesaj taşıdınığı ve diziyi alıp para ödüllü bir realite şova dönüştürmekle ilgili tereddütler olduğunu anladığını söylemişti:

Ancak bir şeylerin çok ciddiye alınmasının eğlence endüstrisi için gerçekten en iyi yol olmadığını düşünüyorum.

Her oyuna bağımsız hakem

Netflix'ten bir sözcü IndieWire'a yarışmacıların iddialarıyla ilgili şunları söyledi: 

Oyuncularımızın ve ekibimizin sağlığına ve bu programın kalitesine büyük önem veriyoruz. Yarışmanın hileli olduğu ya da oyunculara ciddi zararlar verildiği iddiaları kesinlikle doğru değil. Yarışmacılar için tüm uygun güvenlik önlemlerini aldık ve herkes için adil olmasını sağlamak amacıyla her oyunu bağımsız bir hakem denetliyor.

22 Kasım'da gösterimde

Eylül 2021'de gösterime girmesinin ardından Squid Game, ilk 4 haftada 142 milyon üye hanenin Güney Kore dizisini izlemesiyle Netflix'te en çok izlenen dizi rekorunu kırmıştı.

Squid Game: The Challenge, 22 Kasım'da Netflix'te gösterime girecek.


Independent Türkçe, IndieWire, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU